Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România primește medici din alte țări pentru a face față valului de bolnavi. O echipă din Danemarca va ajunge la Matei Balș
WhatsApp
Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că o echipă medicală din Danemarca va ajunge la Institutul Matei Balș din București. Înaintea acesteia, doi specialiști din Danemarca vor încerca să găsească soluții pentru mărirea numărului de paturi la institut. 

Raed Arafat a anunțat că România va primi asistență de la Danemarca. Doi experți vor analiza situația la Matei Balș în vederea creșterii numărului de paturi de la ATI, a explicat Arafat.

Din Danemarca va veni o echipă săptămâna viitoare, a adăugat secretarul de stat.

În paralel, România primește de la alte țări ajutor sub formă de medicamente și echipamente. Italia, Elveția, Moldova, Polonia, Austria și Ungaria fie au trimis materiale și echipe medicale, fie au preluat pacienții din spitalele din România.

De asemenea, autoritățile române sunt în discuții cu echipe medicale din alte țări. Nu în cele din urmă, OMS va oferi teste și concentratoare de oxigen.

Doi pacienți din Cluj și trei din Iași, în stare critică, transferați în Austria și Polonia

 

Doi pacienți din UPU Cluj și trei din UPU Iași au fost transferați, vineri, în spitale din Austria, respectiv Polonia, potrivit Ministerului Sănătății.

Încă 5 pacienți infectați cu SARS-CoV-2, aflați în stare critică, dar stabilă, au fost transferați în unități medicale din afara României, anunță MS.

Este vorba despre 2 pacienți aflați în UPU din Cluj, care au fost transferați în Austria și de alți 3 pacienți din UPU Iași, care au fost transferați în Polonia.

Toți pacienții au nevoie de asistență medicală în secții ATI.

Cozi la centrele de vaccinare din România

 

Numărul mare de cazuri noi de COVID-19 și decesele din ultima vreme îi trimit pe tot mai mulți români spre centrele de vaccinare, unde s-au format cozi.

Potrivit RoVaccinare, România se vaccinează, astpfe că sunt cozi „unde trebuie să fie, la centrele de vaccinare”.

În București, până la ora 16.00 s-au vaccinat 13.096 de persoane vaccinate. Practic cele peste 13.000 de persoane s-au vaccinat în primele 8 ore. Dintre acestea, 4.218 s-au vaccinat în cadrul Maratonului pentru viață.

În Capitală sunt 6 centre de vaccinare, care funcționează 24 de ore din 24.

Acestea sunt următoarele: Sector 1 - Romexpo; Sector 2 - Circul Metropolitan; Sector 3 - Biblioteca Națională; Sector 4 - Palatul Copiilor; Sector 5 - Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei; Sector 6 -Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel