Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România a declarat epidemie de rujeolă. 2.000 de cazuri la nivel naţional. Ministerul Sănătății începe vaccinarea
WhatsApp
Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de rujeolă. 
Epidemie de rujeolă la nivel național (Foto ilustrativ. Sursa: Freepik)

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi seara, că a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 şi 11 luni, precum şi recuperarea celor nevaccinaţi sau cu schema de vaccinare incompletă, având în vedere creşterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum şi numărul mare de spitalizări în secţiile de pediatrie şi boli infecţioase al copiilor infectaţi.

"În acest moment, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel naţional, în 29 de judeţe", precizează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii va derula o campanie de informare a părinţilor, împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderenţă la programul de vaccinare.

"Rujeola este o boală infecţioasă, care se transmite cu uşurinţă mai ales la copiii nevaccinaţi, iar, uneori, evoluţia este gravă şi pot apărea complicaţii. Menţionăm că acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel naţional, este de 78%, iar cu doza a doua de 62% dintre copiii eligibili, situându-se pe un trend descrescător de mai mult de 10 ani. Recenta adoptare a Strategiei Naţionale de Vaccinare are în vedere tocmai eliminarea acestor riscuri pentru sănătatea publică, produse de bolile prevenibile prin vaccinare", arată Ministerul Sănătăţii în comunicatul citat de Agerpres.

INSP: 1.855 de cazuri de rujeolă în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie

 

Un număr de 1.855 de cazuri confirmate cu rujeolă în România au fost raportate în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2023, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Dintre acestea, 213 s-au înregistrat doar în Bucureşti.

În săptămâna 24 - 30 noiembrie s-au raportat la nivel naţional 192 de cazuri de rujeolă, dintre acestea 59 fiind în Bucureşti.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în perioada 24 - 30 noiembrie, în judeţul Braşov. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel