Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii vaccinați pot călători în Ungaria fără RESTRICȚII. Documentul doveditor poate fi în engleză sau în română
WhatsApp
Ungaria a decis să ridice restricţiile de intrare pentru românii care deţin un certificat de imunizare împotriva COVID-19. Președintele UDMR Kelemen Hunor a anunțat că cetățenii români vaccinați vor putea călători în Ungaria fără restricții. 
vama_ungaria_romania

"De sâmbătă seară cetățenii români vaccinați pot călători în Ungaria fără restricții”, a scris Kelemen Hunor pe Facebook.

Acesta susține că vestea bună vine după ce vineri Ungaria a fost trecută pe lista verde a țărilor cu risc epidemiologic, „așadar cetățenii din Ungaria pot călători fără restricții în România”.

Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca a precizat că se poate călători din România în Ungaria fără carantină, dacă persoana a fost vaccinată și deține un document doveditor în acest sens, „indiferent dacă acesta este cetățean maghiar, dublu cetățean român-maghiar sau cetățean român”.

Conform aceleiași surse, documentul doveditor poate fi în limba engleză sau în română, fiind vorba despre adeverința care se administrează în România după vaccinare.

Fără restricții pentru românii vaccinați. Anunț făcut și de ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto

 

Ungaria a decis să ridice restricţiile de intrare pentru românii care deţin un certificat de imunizare împotriva COVID-19, după o decizie similară a României, a anunţat sâmbătă seară ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, relatează duminică agenţia de presă MTI.

Începând de sâmbătă seară, cetăţenii români imunizaţi împotriva coronavirusului pot intra în Ungaria fără a mai fi nevoiţi să stea în izolare sau să prezinte teste negative la COVID-19, a scris pe şeful diplomaţiei ungare pe Facebook.

România a plasat vineri Ungaria pe lista "verde" în clasificarea privind situaţia epidemiologică, astfel că cetăţenii ungari nu mai au restricţii la intrare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel