Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă gravidă, venită din Spania în concediu în România, moartă după infectarea cu varianta Delta. Nici bebelușul nu a supraviețuit
WhatsApp
Gabriela, o tânără gravidă, în vârstă de 36 de ani, a murit, după ce s-a infectat cu varianta Delta, în România. Românca venise din Spania în concediu cu familia, dar a decedat după ce a ajuns în spital.
Foto ILUSTRATIV

Femeia, gravidă în 6 luni, a fost infectată cu Covid-19, în România, și internată, timp de o lună de zile,  la spitalele din Piatra Neamț și în Iași, unde a și murit. Bebelușul său, adus pe lume prin cezariană în cursul internării, nu a supraviețuit nici el, în ciuda eforturilor medicilor.

Gabriela, în vârstă de 36 de ani, a venit în țară împreună cu soțul său și cu băiețelul de 4 ani la finalul lunii iulie. Au călătorit din Spania, cu teste negative, spre aeroportul din Cluj și de aici la rudele din Petroșani și Piatra Neamț. Ceea ce trebuia să fie un concediu liniștit alături de părinți și familie, în scurt timp s-a transformat într-un coșmar.

Pe 12 august, femeia însărcinată în 6 luni, a fost luată cu ambulanța, testată și transportată la spital. Testul a ieșit pozitiv, iar femeia a fost internată mai întâi pe secția de boli infecțioase și apoi la ginecologie.

Româncă gravidă, venită din Spania în concediu în România, moartă

 

Din cauza complicațiilor suferite de copil în urma infectării mamei, prematurul a fost intubat imediat, însă din păcate a murit după două zile. Pe 30 august, mama în stare deosebit de gravă a fost transportată cu o ambulanță la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Aici, după o suferință de încă două săptămâni, femeia s-a stins din viață și ea.

Soțul îndoliat este nemulțumit că soția să nu a fost transferată imediat la Iași de la spitalul din Piatra Neamț. În replică, medicii de la Piatra Neamț se apără și spun că au încercat să o transfere pe pacientă, dar nu au primit avizul necesar.

“Mi-au spus noi suntem deja depășiți de situație. Nu mai putem face nimic, suntem depășiți de situație. (…) Același lucru zi de zi, că nu o să apuce ziua de mâine că este în stare foarte gravă și că o pierd, o pierd, o pierd”, a afirmat soțul său, citat de Gândul.

Mama, răpusă de varianta Delta. Bebelușul nu a supraviețuit

 

Potrivit medicilor de la Iași, biata femeie nu a avut nicio șansă din cauza afectării pulmonare severe.

Ovidiu Popa, medic UPU Iași: “O lehuză infectată cu sars cov 2 cu afectare pulmonară importantă, peste 75% din ariile pulmonare. Pacienta a ajuns la noi intubată și ventilată mecanic s-au efectuat toată procedurile specifice de terapie intensivă, din păcate nu a răspuns foarte bine și nivelul de oxigenare al țesuturilor a scăzut. Iar după 2 săptămâni din păcate a decedat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel