Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român lăsat fără mașina abia cumpărată, în Ungaria: Autoturismul era căutat în Belgia
WhatsApp
Un român a rămas fără autoturismul abia cumpărat în timp ce se întorcea spre țară. Vehiculul, confiscat de autoritățile maghiare, era căutat de autoritățile belgiene.

La data de 17 aprilie 2022, ora 12.00, la punctul de trecere a frontierei rutier din Chengersima, s-a prezentat pentru ieșirea din țară un cetățean român care călătorea într-o combinație de vehicule. În timpul controlului, polițiștii au constatat că autoturismul Hyundai Tucson, care era transportat pe un trailer, era căutat de autoritățile belgiene în Sistemul de Informații Schengen.

Polițiștii l-au condus pe șoferul român, în vârstă de 33 de ani, la secția de poliție Csengeri din cadrul Postului de Poliție Matészalka și au confiscat autoturismul căutat.

În cursul procedurii, vor fi contactate autoritățile care au emis avizul de căutare.

Un alt vehicul, condus de un român, a fost oprit, duminică, la ora 5 dimineața, potrivit poliției de la Poliția de Frontieră Kelebia, la un semnal al Administrației Naționale a Fiscale și Vamale. Unsprezece străini au fost depistați înghesuiți în mașina contrabandistului român.

În mașină, polițiștii au găsit, pe lângă șofer, 11 persoane străine, care s-au declarat cetățeni sirieni, dar nu și-au putut dovedi identitatea sau legalitatea șederii lor în Ungaria.

Ungaria. Mașina unui român, trasă pe dreapta. Șoferul, acuzat de trafic de persoane, a fost dus în arest

 

Potrivit bănuielii, cetățeanul român în vârstă de 43 de ani a vrut să ajute infractorii de frontieră să ajungă în Europa de Vest, astfel că împotriva lui a fost deschis un dosar penale de către Departamentul Afaceri Migrație a Sediului Poliției Județene Bács-Kiskun. Românul a fost reținut, iar în urma interogatoriului a fost arestat

După ce au fost audiați, migranții au fost întorși la frontiera de securitate temporară în conformitate cu legislația maghiară în vigoare, relatează baon.hu.

De asemenea, Poliția maghiară a arestat alte două grupuri de migranți în zona Hercegszántó, duminică în zorii zilei. Migranții ilegali, care au pretins că sunt cetățeni sirieni, au intrat ilegal în Ungaria. Bărbații nu au putut oferi o dovadă credibilă a identității lor sau a legalității șederii lor în Ungaria, prin urmare au fost returnați și la ecluza temporară de securitate a frontierei.

Traficul de ființe umane se pedepsește, în Ungaria, cu închisoare de la unu la cinci ani într-un caz standard și de la cinci la cincisprezece ani într-un caz calificat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel