Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român arestat în Spania, după ce a jefuit un magazin cu un pistol de jucărie
WhatsApp
Un român a fost arestat în Spania, după ce a comis un jaf cu ajutorul unui pistol de jucărie. Românul a reușit să fugă cu o pungă plină cu bani. 

Agenții poliției naționale au arestat un român în vârstă de 25 de ani, care a jefuit cu armă de jucărie un magazin din orașul Elche (Alicante). Tânărul l-a amenințat pe proprietar, iar acesta i-a dat o pungă cu plină cu bani.

Potrivit publicației Europa Press, tânărul a intrat în unitatea comercială cu un pistol în mână, pe care l-a îndreptat către proprietar. După ce a luat prada, a fugit, așa cum a raportat Poliția Națională într-un comunicat.

Polițiștii sosiți la fața locului au colectat informații pentru a afla identitatea persoanei responsabile pentru acest jaf vizualizând imaginile de pe camerele de securitate ale magazinului. Aceștia au observat că jaful a fost comis doar de o singură persoană, stabilind și un nivel de violență destul de ridicat.

După analiza imaginilor, oamenii legii au stabilit un dispozitiv de poliție în vecinătatea locului și au demarat căutările.

Românul a aruncat arma la coșul de gunoi

 

La scurt timp după începerea anchetei, un martor le-a spus agenților că a văzut cum autorul jafului a aruncat arma într-un container în timp ce fugea de la fața locului.

Polițiștii au localizat arma folosită de tâlhar în containerul de gunoi indicat de martor. A fost activat protocolul pentru izolarea scenei și probelor unei fapte penale și agenții criminaliști au fost trimiși la fața locului.

După inspecția tehnică, specialiștii au găsit pe pistol amprentele presupusului autor. Datorită acestui fapt, a fost posibil să se identifice autorul jafului.

Poliția Națională a început investigațiile care să confirme că într-adevăr persoana care a aruncat arma în coșul de gunoi este și autorul evenimentelor. În urma anchetei s-a stabilit că, într-adevăr, tânărul a fost cel care a comis jaful. Astfel, agenții implicați în acest caz au stabilit un dispozitiv de căutare prin care l-au localizat și arestat pe tâlhar.

Potrivit comunicatului citat, arma folosită de român în jaf era de fapt de jucărie, deși, la prima vedere, a explicat poliția, seamănă "perfect" cu o armă de foc reală.

Românul în vârstă de 25 de ani a fost pus la dispoziția Curții de Instrucție din Elche, care a dispus măsura arestului pentru făptaș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel