La StiriDiaspora.ro vă arătăm cum să faceți brânză de vaci de casă cu lămâie sau oțet, astfel încât să o puteți folosi în rețetele preferate sau să vă bucurați de această brânză unsă pe pâine prăjită. Dacă ați încercat în ultimul timp să faceți iaurt și nu a ieșit bine pentru că laptele s-a întărit prea mult, nu-l irosiți! Îl puteți folosi pentru a face această rețeta de ricotta de casă.
Rețetă rustică de piure de cartofi: Cremos și delicios. Este o bijuterie, nu doar o garnitură
- 1 litru de lapte (poate fi lapte acru)
- 1 lingură suc de lămâie sau oțet
- 1 linguriță de sare.
Așa se face cel mai gustos pate de mazăre. Simplu și ușor de preparat, cu ingrediente la îndemână
Se toarnă laptele într-o cratiță și se încălzește până când începe să fiarbă. Când ajunge la primul clocot, stingeți focul, adăugați lămâia sau oțetul. Se lasă să se odihnească până când laptele are un aspect de lapte coagulat în care zerul se observă perfect.
Sfat: Această rețetă de brânză de vaci de casă poate fi făcută cu lapte acru sau iaurt.
Puneți o cârpă fină de bumbac într-o strecurătoare și puneți într-un castron. Apoi turnați laptele pe cârpă. Lăsați-l să se scurgă singur aproximativ 10 minute. Apoi, aduceți capetele cârpei împreună, ridicați-o și stoarceți laptele folosind cât mai multă presiune. Aveți grijă ca lichidul să cadă în recipient. Trebuie să scurgi cât mai mult lichid pentru ca brânza ta de vaci de casă să fie perfectă.
Cu ajutorul unei linguri, transferați cheagul din lapte (ricotta) într-o farfurie adâncă sau un recipient și adăugați o linguriță de sare. Amestecăm și cu aceeași lingură presăm brânza astfel încât să fie cât mai compactă. Acoperiți recipientul sau farfuria și păstrați la frigider pentru 20-30 de minute.
Brânza ta de vaci de casă cu oțet sau lămâie este gata! După cum vezi, prepararea acestui tip de brânză acasă nu este atât de complicată și poți profita de acel lapte acru pe care îl ai la frigider.
Pate din legume. Nu se compară cu nimic altceva: cremos și gustos. Super rețetă!
Se poate păstra la frigider până la trei zile dacă îl păstrați într-un recipient ermetic.
De asemenea, puteți păstra brânza de vaci de casă la congelator. Pentru a face acest lucru, trebuie să-l depozitați într-un recipient bine închis și să scrieți data de congelare, deoarece durează maximum 2 luni.
Poftă bună!
Cremă de brânză de casă, dintr-un singur ingredient
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News