Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rețeta „Să fac spume dacă știu“, prăjitura care a „incendiat“ TikTok-ul! Cum se repară desertul pufos cu nume haios (video)
WhatsApp
Poate în ultimele două săptămâni ați pe lângă voi expresia „Să fac spume dacă știu“. Ce nu știați poate este că acest este numele unei rețete de prăjituri care a înnebunit internetul. TikTok-ul e plin de reproduceri ale acestui desert nebunesc.
Sa fac spume daca stiu, reteta carea a incendiat TikTok-ul

Sintagma haioasă care a dat numele celei mai noi prăjituri vine de la reacția unei mame, care, întrebată de fiul său cum anume se numește prăjitura pe care a făcut-o, aceasta răspunde nonșalantă: „Să fac spume dacă știu“.

Citește și Valentine's day, rețeta magică: Tort Oreo special. Veți cuceri cu acest preparat simplu și rapid

Femeia găsise rețeta pe un site și era explicată într-o altă limbă, astfel că nu știa exact care este numele preparatului pe care îl făcuse. Desertul l-a cucerit însă pe fiul ei: „Nu știu ce a gătit mama aici, dar e bun rău!“, a mărturisit băiatul pe TikTok. De aici până la a deveni virală postarea sa a mai fost doar un pas.

Citește și: Clătite spumoase, fără făină: Aerate și pufoase, încât nu îți vine să crezi că sunt adevărate. Secretul celei mai simple rețete

Rețeta misterioasă „Să fac spume dacă știu“ ar fi de fapt o budincă. Numeroși bloggeri culinari au început de atunci să încerce să reproducă misterioasa prăjitură.

Ingredientele pentru rețeta „Să fac spume dacă știu“ sunt acestea:

 

125 grame de unt;

1 litru de lapte;

200 grame de făină;

200 grame de zahăr;

cacao,

vanilie sau rom.

 

Mod de preparare:

 

Într-o cratiță se pune untul la topit. După ce s-a lichefiat, se adaugă făina și se amestecă cu o lingură de lemn. Se adaugă apoi laptele, treptat. După ce s-a încorporat și zahărul în compoziție, se mestecă bine cu lingura de lemn până când se îngroașă ca o budincă. Dacă se formează cocoloașe, pot fi sparte cu un blender vertical.

Budinca se pune în două boluri. Într-o jumătate se pune cacao și se încorporează în compoziție. În cealaltă se adaugă esența de vanilie. Într-n bol mai mare sau in alte două boluri mici se pune întâi budinca de vanilie, peste care se pune cea de cacao, in proporții egale, apoi se lasă la răcit. 

Când este rece se pudrează cacao deasupra iar desertul este gata! Are un gust foarte bun, un aspect frumos și se potrivește perfect când avem poftă de ceva dulce rapid.

Dacă ți-a plăcut rețeta budincii „Să fac spume dacă știu“, poate ți-ar plăcea și rețeta de tort magic, din două ingrediente: Se prepară în 5 minute și are doar 70 de calorii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel