Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rețeta pentru Boba Tea: Cum să faci acasă cea mai populară răcoritoare a momentului în 5 pași ușor de urmat
WhatsApp
Iată cum te poți bucura de Boba Tea, cea ma populară și delicioasă băutură în acest moment, chiar în confortul casei tale! Ți-am pregătit o rețetă simplă. 
Rețeta pentru Boba Tea: Cum să faci acasă cea mai populară răcoritoare a momentului în 5 pași ușor de urmat / Foto: Unsplash

Boba Tea, cunoscut și sub numele de Bubble Tea, este o băutură de origine taiwaneză care a devenit populară în întreaga lume datorită combinației sale unice de ceai, lapte și bile de tapioca.

Prepararea acestei băuturi la tine acasă este nu doar distractivă, dar și surprinzător de simplă. Iată cum poți face Boba Tea delicios la tine în bucătărie:

 

Boba Tea - Ingrediente

 

- 100 grame de tapioca

- un litru de apă

- 4 plicuri de ceai negru (sau orice alt tip de ceai preferat)

- un litru de apă

- 125 grame de zahăr

- 120 mililitri de sirop de tapioca (opțional)

- 360 mililitri de lapte

- Cuburi de gheață

 

Boba Tea - Metodă de preparare

 

Pregătirea bilelor de tapioca:

Pune un litru de apă într-o oală și adu-o la punctul de fierbere. Adaugă 100 grame de tapioca și fierbe timp de 25-30 de minute, amestecând din când în când. Când tapioca este gata, scoate-o și clătește-o bine cu apă rece pentru a opri procesul de gătire. Dacă dorești, poți adăuga 120 mililitri de sirop de tapioca peste bilele de tapioca fierte și amestecă-le bine.

Pregătirea ceaiului:

Pune ceaiul într-o cană și adaugă 1 litru de apă fierbinte.Lasă ceaiul să se infuzeze timp de 3-5 minute, sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După infuzare, îndepărtează pungile de ceai și lasă-l să se răcească la temperatura camerei.

Pregătirea laptelui:

Într-o altă oală, încălzește 360 mililitri de lapte la foc mic, adăugând treptat 125 grame de zahăr.Amestecă constant până când zahărul se dizolvă complet și laptele este încălzit.

Asamblarea Boba Tea:

Ia un pahar mare și adaugă bilele de tapioca pe fundul acestuia.Toarnă ceaiul răcit peste bilele de tapioca, lăsând loc pentru lapte.Adaugă laptele încălzit peste ceai.Pentru un plus de prospețime, poți adăuga câteva cuburi de gheață.

Servirea:

Amestecă bine toate ingredientele din pahar folosind o paie mare pentru a amesteca și a suge bilele de tapioca.Poți decora Boba Tea cu fructe proaspete sau siropuri în funcție de preferințele tale.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                                          

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                                           

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                                           

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel