Papanașii fierți sunt o delicatesă tradițională românească, îndrăgită de mulți pentru gustul lor, dar și consistența moale și pufoasă. Această rețetă clasică îți va oferi pașii simpli pentru a pregăti cei mai moi și aromați papanași.
- 200g de brânză de vaci (nu uitați să o scurgeți de zer)
- 80g griș
- 2 ouă
- Zahăr pudră (după gust)
- O linguriță de coajă de lămâie rasă
- Dulceață, smântână dulce, pesmet, zahăr cu scorțișoară pentru servit (opțional, după gust)
- Într-un castron mare, amestecă brânza de vaci și smântâna până obții o compoziție omogenă.
- Adaugă ouăle și coaja rasă de lămâie. Amestecă bine.
- Adaugă treptat grișul și zahărul, amestecând continuu, până când obții un aluat omogen și ușor de modelat. Aluatul nu trebuie să fie lipicios, dar nici prea uscat.
- Încălzește apa într-o oală suficient de mare pentru a fierbe papanașii.
- Între timp, formează biluțe din aluat.
- Când observați că apa începe să fiarbă, adaugăți papanașii formați. Papanașii se vor duce la fundul oalei și apoi vor urca la suprafață, moment în care îi lăsăm să stea trei - patru minute la foc mic și cu capacul intredeschis.
- Papanașii sunt gata. Aceștia se scot cu grijă din oală cu ajutorul unei spumiere.
Această rețetă este doar o sugestie și poate fi adaptată în funcție de preferințele tale. Poți, de exemplu, să adaugi stafide în aluat sau să modifici toppingul în funcție de gusturile tale. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News