Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rețetă delicioasă de plăcintă tradițională cu nucă de post: Pas cu pas pentru un desert perfect pentru orice ocazie!
WhatsApp
Plăcintă cu nucă este una dintre cele mai delicioase și apreciate prăjituri tradiționale, fiind perfectă pentru a fi savurată în perioadele de post sau pentru a fi inclusă în meniul oricărei ocazii speciale. 
Rețetă delicioasă de plăcintă tradițională cu nucă de post: Pas cu pas pentru un desert perfect pentru orice ocazie! / Foto: Captura Youtube

Această plăcintă tradițională cu nucă de post este delicioasă servită simplă sau alături de o cană de ceai sau cafea caldă. Iată cum să pregătești o plăcintă tradițională cu nucă de post:

 

Plăcintă cu nucă - Ingrediente:

 

Pentru aluat:

- 300 g făină

- 150 g margarină vegetală sau ulei de cocos solid

- 100 ml apă rece

- Un praf de sare

- Esență de vanilie (opțional)

Pentru umplutură:

- 200 g nucă măcinată

- 150 g zahăr

- 100 ml sirop de agave sau sirop de porumb

- o linguriță scorțișoară măcinată

- Coajă rasă de lămâie (opțional)

 

Plăcintă cu nucă - Rețeta pas cu pas

 

Pregătirea aluatului:

Într-un bol mare, cerni făina împreună cu sarea. Adaugă margarina vegetală sau uleiul de cocos solid și frământă până obții un amestec mărunt și nisipos. Adaugă treptat apa rece și esența de vanilie (opțional), continuând să frămânți, până când obții un aluat omogen și maleabil. Înfășoară aluatul în folie alimentară și lasă-l să se odihnească în frigider timp de aproximativ 30 de minute.

Pregătirea umpluturii:

Într-un alt bol, amestecă nucă măcinată, zahărul, siropul de agave sau siropul de porumb, scorțișoara și coaja rasă de lămâie (opțional), până la obținerea unei compoziții omogene și aromate.

Asamblarea și coacerea plăcintei:

Încinge cuptorul la 180°C și pregătește o tavă de copt, tapetând-o cu hârtie de copt. Împarte aluatul în două părți egale și întinde fiecare parte pe o suprafață presărată cu făină, până obții două foi subțiri. Așează prima foaie de aluat în tava pregătită și presară uniform umplutura de nucă peste ea. Acoperă umplutura cu cea de-a doua foaie de aluat și presează marginile pentru a sigila plăcinta.

Folosește un cuțit pentru a face câteva tăieturi ușoare în partea de sus a plăcintei, pentru a permite aburilor să scape în timpul coacerii. Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când aluatul este frumos rumenit. Odată coaptă, scoate plăcinta din cuptor și las-o să se răcească în tavă înainte de a o tăia în felii generoase.

Poftă bună!

 

------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel