- 1 ceapă
- 1 bucată de țelină
- 2 căței de usturoi
- ½ praz
- 1 morcov mic
- 2 linguri de ulei de măsline
- ½ pahar de vin alb sec
- piper negru după gust
- oregano
- sare după gust
- 1 conservă de roșii naturale decojite bucăți sau zdrobite.
Chiftele suculente cu sos la cuptor, fără prăjire. Trucuri secrete pentru a le face perfecte
Începeți prin a tăia ceapa și usturoiul și le căliți într-o tigaie cu ulei de măsline la foc mediu-mic până încep să se rumenească.
Adăugați țelina și prazul tocate și amestecați totul. Gătiți încă un minut, amestecând din când în când, înainte de a trece la pasul următor. În această rețetă puteți folosi puțin din partea verde a prazului pentru a obține o aromă mai intensă în sosul care să însoțească chiftelele.
Chiftele din vinete suculente și rapid de preparat. Așa deliciu îl vei mânca de trei ori pe zi!
Deglazează sosul ușor cu vinul, adică turnăm vinul și așteptăm să se evapore. Se adaugă apoi și roșiile tocate și morcovul, se amestecă, se reduce focul și se fierbe totul, acoperind tigaia pentru aproximativ 10-15 minute.
Sfat: Cu cât mai lași sosul la fiert, cu atât va fi mai gros, așa că dacă vrei să îl gătești 30 de minute sau o oră, este mai bine să mai adaugi puțin lichid (apă sau bulion) ca să nu se usuce.
Amestecați sosul rapid pentru chiftele într-un blender, lăsând câteva bucăți de legume întregi dacă doriți. Asezonați după gust cu piper, oregano și sare și adăugați orice chifteluțe de casă sau cumpărate din magazin. Acoperiți tigaia și gătiți totul timp de 15 minute.
Sfat: Ideal este ca chiftelele să rămână scufundate în sos. Dacă nu, întoarceți-le de o dată sau de două ori în timpul gătirii.
Aveți deja gata sosul de roșii pentru chiftele de pui! Cu siguranță o să îl adorați! Poftă bună!
Ouă prostuțe foarte rafinate. Nu te mai chinui cu chiftelele clasice. Genială idee
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News