Citește și Mucenici moldovenești, rețeta tradițională. Secretul gospodinelor a fost aflat
Pentru aluat:
500 de grame de făină
50 de grame de drojdie
200 de ml de apă călduţă
100 ml de ulei
sare
zahăr vanilat
Pentru zeama mucenicilor:
2-3 litri de apă
350 de grame de zahăr
800 de grame de nucă măcinată
1 lingurita de scorţişoară
coajă de la o lămâie
sare
zahăr vanilat
esenţă de rom
Aluatul se formează din făină, drojdie, zahar vanilat, ulei și apă călduță peste care punem un praf de sare. Se amestecă până se obține un aluat și se lasă la crescut preț de câteva minute.
După ce aluatul a crescut, se întinde cu sucitorul, se taie în fâșii și se formează 8-uri mici pe care îi punem la fiert câteva minute. Se scot într-o sită pentru a scăpa de surplusul de apă și îi băgăm la cuptor până se rumenesc frumos. După ce s-au copt îi lăsăm la întărit timp de o noapte.
A doua zi puneți apa pe foc, iar când ajunge în punctul de fierbere adăugațo coaja de lămâie, zahăr vanilat, o linguriță de scorţişoară și un praf de sare. Amestecați puțin, iar după ce e gata zeama puneți 8-urile și nucă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News