Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rețeta de mucenici a lui chef Scărlătescu. Desertul pentru 9 martie cu o savoare aparte
WhatsApp
Chef Cătălin Scărlătescu a prezentat gospodinelor rețeta de mucenici muntenești pe care el o face întrucât se apropie data de 9 martie, ziua celor 40 de mucenici.
Rețeta de mucenici a lui chef Scărlătescu. Desertul pentru 9 martie cu o savoare aparte

Rețeta de mucenici a lui chef Scărlătescu - Ingrediente

 

Citește și Mucenici moldovenești, rețeta tradițională. Secretul gospodinelor a fost aflat

Pentru aluat:

500 de grame de făină

50 de grame de drojdie

200 de ml de apă călduţă

100 ml de ulei

sare

zahăr vanilat

Citește și Biscuiți pufoși cu brânză. Un deliciu sănătos și rapid pentru răsfățul de week-end. Dau pur și simplu dependență!

Pentru zeama mucenicilor:

2-3 litri de apă

350 de grame de zahăr

800 de grame de nucă măcinată

1 lingurita de scorţişoară

coajă de la o lămâie

sare

zahăr vanilat

esenţă de rom

 

Rețeta de mucenici a lui chef Scărlătescu - Mod de preparare

 

Aluatul se formează din făină, drojdie, zahar vanilat, ulei și apă călduță peste care punem un praf de sare. Se amestecă până se obține un aluat și se lasă la crescut preț de câteva minute.

După ce aluatul a crescut, se întinde cu sucitorul, se taie în fâșii și se formează 8-uri mici pe care îi punem la fiert câteva minute. Se scot într-o sită pentru a scăpa de surplusul de apă și îi băgăm la cuptor până se rumenesc frumos. După ce s-au copt îi lăsăm la întărit timp de o noapte.

A doua zi puneți apa pe foc, iar când ajunge în punctul de fierbere adăugațo coaja de lămâie, zahăr vanilat, o linguriță de scorţişoară și un praf de sare. Amestecați puțin, iar după ce e gata zeama puneți 8-urile și nucă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel