Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rețetă de cartofi fripți în stilul lui Jamie Oliver. N-ai mâncat ceva mai bun!
WhatsApp
Jamie Oliver este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din Regatul Unit, iar bucătăria sa a captivat o mare parte din lume. Din acest motiv, la StiriDiaspora.ro arătăm unul dintre cele mai prețuite preparate ale sale, cartofii fripți.
Rețetă de cartofi fripți în stilul lui Jamie Oliver. N-ai mâncat ceva mai bun!

Nu există garnitură mai bună pentru un fel de mâncare de carne decât delicioșii cartofi fripți, iar urmând rețeta pe care o împărtășim mai jos, succesul este mai mult decât garantat. Cu cateva ingrediente vei avea o mâncare cu adevărat de zece și cu care sigur îți vei surprinde invitații. Citiți mai departe și aflați cum să faceți cartofi fripți în stilul lui Jamie Oliver.

 

Ingrediente pentru a face cartofi fripți în stilul lui Jamie Oliver

 

- 5 cartofi

- 1 praf de sare

- 1 praf de piper negru

- 1 strop de ulei de măsline extravirgin

- 1 căpățână de usturoi

- 1 strop de oțet de vin

- 1 praf de rozmarin.

 

Cum se prepară cartofi fripți în stil Jamie Oliver

 

În primul rând, curățați toți cartofii și tăiați-i cubulețe mari. Spălați-i apoi bine pentru a îndepărta excesul de amidon și puneți-i într-o oală acoperită cu apă. Adăugați puțină sare și gătiți aproximativ zece minute până vedeți că sunt fragezi.

În continuare, pentru rețeta de cartofi prăjiți în stil Jamie Oliver, scurgeți bine și lăsați să se răcească la temperatura camerei timp de aproximativ 5 minute. Imediat după aceea, puneți cartofii într-o tavă de cuptor, stropiți-i cu ulei de măsline, sare și piper după gust.

Coaceți cartofii aproximativ 30 de minute, cu cuptorul preîncălzit la 190 ° C. Deoarece timpul de gătire poate varia în funcție de puterea cuptorului, vă recomandăm să verificați cartofii pentru a-i scoate când sunt gata.

Scoateți cartofii din cuptor când sunt gata și, cu ajutorul unei furculițe, zdrobiți-i ușor. Amestecă apoi cartofii fripți cu cățeii de usturoi întregi puțin zdrobiți și rozmarinul. Adăugați totul într-o tigaie cu puțin ulei de măsline și gătiți aproximativ 5 minute, sau până când cartofii capătă culoare. Se ia tava de pe foc și se pun cartofii în tava de copt.

Adăugați un strop de oțet și coaceți cartofii din nou la 190°C timp de aproximativ 45 de minute. În sfârșit, scoate-i din cuptor și acum te poți bucura de o garnitură cu adevărat delicioasă. Fără îndoială, acești cartofi fripți în stil Jamie Oliver sunt cu adevărat suculenți și crocanți, îi vor încânta pe toți oaspeții tăi! După cum spuneam, sunt ideali pentru a însoți carnea, precum puiul, peștele și chiar rețetele vegetariene precum burgerii cu năut.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel