Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rețetă de brânză proaspătă de casă din doar patru ingrediente: Se mănâncă până la ultima bucățică!
WhatsApp
Dacă nu știi să faci brânză proaspătă de casă cu iaurt, nu rata această rețetă ușoară, pas cu pas.
Rețetă de brânză proaspătă de casă din doar patru ingrediente: Se mănâncă până la ultima bucățică!

Astăzi vei învăța cum să faci brânză proaspătă de casă cu iaurt, lămâie, lapte și smântână. Nu crezi? Ei bine, da, pentru a face această rețetă de brânză proaspătă de casă ai nevoie doar de patru ingrediente, așa că apucă-te de treabă!

Croissante cu unt. Fă această rețetă pas cu pas și nu le vei mai cumpăra niciodată! Sunt incredibil de gustoase!

 

Ingrediente pentru a face brânză proaspătă de casă

 

- 1 litru de lapte

- 100 de grame de iaurt natural

- 45 ml suc de lămâie

- 2 linguri de smântână

- sare după gust.

Pandișpan pufos cu unt și lapte. Un desert de vis, cu efort minim. Nu o să-ți vină să crezi că iese așa capodoperă!

 

Cum se prepară brânză proaspătă de casă

 

Puneți laptele pe foc și odată ce ajunge la temperatura de 85 de grade (dacă nu aveți un termometru, puteți să vă dați seama când începe să facă spumă în jurul oalei dorind să înceapă să fiarbă, dar este important să puneți într-o oală de inox), îl luați de pe foc.

Lăsați laptele 20 de minute acoperit cu un capac, iar apoi adăugați toate ingredientele. Amestecați bine (ultimul ingredient pe care să îl adăugați este lămâia) și lăsați să se odihnească timp de zece minute.

Puneți oala din nou pe foc la temperatura mică, până vedeți că zerul s-a separat bine de lapte, apoi luați de pe foc, adăugați sare după gust și lăsați amestecul de brânză proaspătă cu iaurt și lămâie să se odihnească 20 minute.

După ce au trecut cele 20 de minute, puneți amestecul de brânză proaspătă de casă într-o strecurătoare (tifon) și lăsați să se scurgă tot zerul.

Amestecul de brânză cu iaurt îl veți pune apoi intr-o caserolă de plastic cu forma dorita, și presați ca să se compacteze.

Brânza proaspătă de casă o lăsați la frigider și o desfaceți a doua zi.

Truc: nu aruncați zerul, deoarece este grozav pentru a face pâine sau biscuiți.

Poftă bună!

Baursak, bucăți de aluat prăjite. Gogoșile acestea sunt bijuterii! Se fac imediat din ingrediente pe care le ai deja în bucătărie

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt         
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g         
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G         

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel