Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Reprezentat HoReCa: Călătoriile interne nu vor fi limitate. Certificatul verde se va folosi doar pentru cele internaționale
WhatsApp
Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, a precizat, după întâlnirea de marți cu premierul Florin Cîțu, că certificatul verde digital anti-Covid nu va fi folosit în călătoriile interne, ci doar în cele internaționale.
Foto ILUSTRATIV

România își va asuma acest certificat verde digital în ceea ce privește deplasările internaționale, dar pentru deplasările interne se dorește să nu existe restricționare. Să fie vacanță pentru toți.

Odată cu 14 mai și România și-l va asuma pentru deplasările internaționale, dar nu va fi o limitare a călătoriilor interne", a spus Ile. El a subliniat că vaccinarea angajaților din HoReCa este soluția cea mai bună de care depinde revenirea la normalitate în industria ospitalității.

"Cel mai bun lucru e să îmbrățișăm vaccinarea în industria noastră. Nu-i putem obliga, dar, pe măsură ce vom fi o industrie sigură, vom putea ridica mai repede restricțiile cu orizontul 1 iunie ca obiectiv comun. Dacă lucrurile merg mai bine, termenul se va devansa. Credem că 1 iunie e o dată viabilă", a afirmat Călin Ile.

Premierul Florin Cîțu a declarat, cu o zi în urmă, că în România nu se va aplica certificatul verde, românii urmând să meargă fără acest document în vacanță, în interiorul țării. Întrebat dacă în România se va aplica certificatul verde anti-Covid, Florin Cîțu a răspuns: "Fără discuții. În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge în vacanță fără".


[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel