Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Record de infectări în Germania: Peste 80.000 de cazuri într-o singură zi
WhatsApp
Germania a înregistrat pentru prima dată peste 80.000 de cazuri de coronavirus într-o singură zi, potrivit cifrelor difuzate miercuri de agenţia naţională de control al bolilor din ţară şi citate de DPA, scrie Agerpres.  

Institutul Robert Koch (RKI) a anunțat 80.430 de noi cazuri în interval de 24 de ore - în creştere cu peste 21.500 faţă de cifra din urmă cu o săptămână.

Incidenţa la şapte zile a crescut și ea, la nivel naţional, deşi datele sunt încă considerate incomplete după vacanţele de Crăciun şi Anul Nou când au fost înregistrate mai puţine teste şi mai puţine cazuri au fost raportate.

Institutul Robert Koch a anunțat că au fost înregistrate 407,5 cazuri la 100.000 de rezidenţi într-o perioadă de o săptămână, comparativ cu 387,9 cu o zi înainte. În urmă cu o săptămână, incidenţa la nivel naţional era de 258,6.

De asemenea, s-a raportat un bilanţ zilnic de decese de 384, în creştere de la 346 cu o săptămână înainte. Până acum, 114.735 de persoane au murit în Germania după ce au fost infectate cu coronavirus, scrie Agerpres.

 

Omicron va infecta peste jumătate din populația Europei în următoarele 6-8 săptămâni

 

Creșterea vine în contextul în care peste jumătate dintre europeni ar putea să se infecteze cu tulpina Omicron a noului coronavirus în următoarele şase-opt săptămâni, a anunţat marţi directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de Reuters şi AFP.

Anunțul vine în contextul în care Europa a înregistrat peste 7 milioane de infecții noi de COVID-19 în prima săptămână a anului 2022, un număr de peste două ori mai mare decât cel înregistrat în precedentele două săptămâni, a anunţat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, într-o conferinţă de presă online, scrie Agerpres.

"În acest ritm, Institutul pentru Măsurarea şi Evaluarea Sănătăţii (IHME) de la Universitatea Washington din Statele Unite prognozează că peste 50% din populaţia din regiunea europeană va fi infectată cu Omicron în următoarele 6-8 săptămâni", a precizat Hans Kluge.

De asemenea, acesta a adăugat că varianta Omicron prezintă mutaţii "care îi permit să adere mai uşor la celulele umane şi poate să infecteze chiar şi persoanele care au fost infectate în prealabil sau vaccinate".

În plus, potrivit datelor transmise de OMS, începând din 10 ianuarie, 26 de ţări au anunțat deja că peste 1% din populaţiile lor s-au infectat cu COVID-19 în fiecare săptămână.

Hans Kluge consideră că amploarea "fără precedent" a transmiterii virale a dus la aglomerarea spitalelor, în timp ce rata deceselor a rămas stabilă. Valul de îmbolnăviri "pune la grea încercare sistemele de sănătate şi prestatorii de servicii medicale din numeroase ţări în care Omicron s-a răspândit cu mare viteză şi ameninţă să se răspândească în multe altele", a adăugat directorul pentru Europa al OMS, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel