Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anchetă la Spitalul Pantelimon, unde 17 pacienți ar fi decedat în patru zile: „Nu cred că vreun medic ar putea să omoare voluntar un pacient”
WhatsApp
În urma unei serii de decese la Terapia Intensivă (TI) a Spitalului Pantelimon din București, șefa secției ATI, dr. Florina Pompilian a oferit câteva declarații despre situația îngrijorătoare.
Anchetă la Spitalul Pantelimon, unde 17 pacienți ar fi decedat în patru zile: „Nu cred că vreun medic ar putea să omoare voluntar un pacient” / Sursa - Pexels

Șefa secției ATI, dr. Florina Pompilian, a vorbit despre acuzațiile privind decesele neașteptate și a exprimat dezaprobarea față de presupunerile că un membru al personalului medical ar putea fi implicat în asemenea tragedii.

Dr. Pompilian a respins vehement ideea că vreun membru al echipei medicale, fie el medic anestezist sau asistent, ar putea să comită un act atât de grav precum uciderea intenționată a unui pacient.

"Nu am date concrete despre ce asistente au vorbit, dar nu cred că vreun medic anestezist din echipa mea sau din oricare alt spital ar putea face așa ceva. Să omoare voluntar un pacient.”, spune Florina Pompilian conform Antena 3 CNN.

Îngrijorarea este amplificată de faptul că în doar patru zile, 17 pacienți s-au stins din viață la ATI. 

Avem 25 de paturi în terapie, dar întotdeauna avem un surplus de pacienți care rămân în UPU pentru că nu au locuri. Sunt 17 persoane care au murit în patru zile. Nu cred sau nu-mi amintesc să mai fi fost perioade cu atâția, dar au fost perioade în care au murit șase într-o zi", a declarat șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon.

 

"Care dintre noi ar putea face așa ceva?”

 

În ceea ce privește măsurile de control și administrare a medicamentelor, dr. Pompilian a asigurat că administrarea noradrenalinei este strict monitorizată și că documentele medicale pot atesta acest lucru. 

"Administrarea noradrenalinei este clar controlată. Există documente medicale, fișe înregistrate. Medicul specifică cât trebuie administrat. Cea care manevrează substanțele este asistenta.”, a spus medicul Florina Pompilian.

În încheiere, dr. Pompilian și-a exprimat uimirea, afirmând că întreaga echipă medicală este șocată de astfel de acuzații.

"Care dintre noi ar putea face așa ceva? Toate asistentele sunt stupefiate de o astfel de știre", a concluzionat șefa secției ATI.

În timp ce ancheta privind aceste decese continuă să se desfășoare, întrebările și speculațiile persistă în rândul opiniei publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel