Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Războiul din Ucraina: Șeful Băncii Mondiale avertizează asupra recesiunii globale
WhatsApp
Șeful Băncii Mondiale a avertizat că invazia Rusiei în Ucraina ar putea provoca o recesiune globală, pe măsură ce prețul alimentelor, al energiei și al îngrășămintelor va crește, scrie BBC.
Războiul din Ucraina: Șeful Băncii Mondiale avertizează asupra recesiunii globale

David Malpass a declarat, în cadrul unui eveniment de afaceri din SUA, că este dificil de "văzut cum vom evita o recesiune".

El a mai spus că blocajele din China, pe fondul epidemiei de coronavirus, sporesc îngrijorările legate de o încetinire.

 

Riscul ca economia mondială să fie pe cale să scadă este din ce în ce mai mare

 

Comentariile sale reprezintă cel mai recent avertisment cu privire la riscul tot mai mare ca economia mondială să fie pe cale să scadă.

"Când ne uităm la PIB-ul global... este greu de văzut în acest moment cum vom evita o recesiune", a spus Malpass, fără a oferi o prognoză specifică. "Ideea dublării prețurilor la energie este suficientă pentru a declanșa de una singură o recesiune", a adăugat el.

Luna trecută, Banca Mondială și-a redus prognoza de creștere economică globală pentru acest an cu aproape un punct procentual, la 3,2%.

 

Malpass : Multe țări europene sunt încă prea dependente de Rusia pentru petrol și gaze

 

Asta chiar și în condițiile în care națiunile occidentale avansează cu planuri de a-și reduce dependența de energia rusă.

De asemenea, el a declarat în cadrul unui eveniment virtual organizat de Camera de Comerț a SUA că acțiunile Rusiei de a reduce livrările de gaze ar putea provoca o "încetinire substanțială" în regiune.

El a spus că prețurile mai mari la energie apasă deja asupra Germaniei, care este cea mai mare economie din Europa și a patra ca mărime din lume.

Țările în curs de dezvoltare sunt, de asemenea, afectate de penuria de îngrășăminte, alimente și energie, a declarat Malpass.

De asemenea, Malpass și-a exprimat îngrijorarea cu privire la blocajele din unele dintre marile orașe chineze - inclusiv din Shanghai, centrul financiar, de producție și de transport maritim - despre care a spus că "au încă ramificații sau efecte de încetinire a creșterii economice la nivel mondial".

 

Premierul chinez: A doua economie a lumii a fost afectată mai puternic de ultima rundă de blocaje

 

Tot miercuri, premierul chinez Li Keqiang a declarat că a doua economie a lumii a fost afectată mai puternic de ultima rundă de blocaje decât la începutul pandemiei, în 2020.

El a cerut, de asemenea, mai multe acțiuni din partea oficialilor pentru a reporni fabricile după închideri.

"Progresul nu este satisfăcător", a spus Li. "Unele provincii raportează că doar 30% dintre întreprinderi au fost redeschise... procentul trebuie să urce la 80% într-o perioadă scurtă de timp."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel