Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rareș Bogdan, după moartea lui David Sassoli: "De multe ori echilibrul său a fost salvator"
WhatsApp
Europarlamentarul Rareș Bogdan a transmis un mesaj după moartea fulgerătoare a președintelui Parlamentului European, David Sassoli. Ieri, StiriDiaspora.ro a fost printre primele site-uri din România care au relatat despre starea gravă în care se află Sassoli. 

"Ne vei lipsi, David Sassoli!Câteva cuvinte despre David Sassoli, așa cum l-am perceput eu: Avea o logică imbatabilă, știa să cumpănească problemele spinoase cu o înțelepciune rară. Au fost multe situații în care echilibrul său a fost salvator, mai ales dificultățile legate de deciziile în privința actelor normative legate de pandemie. Un mare înțelept. A fost un om de la care aveai ce să înveți, pentru că reușea să facă să lucreze împreună inima sa mare și creierul extrem de rațional. Nu în ultimul rând, a fost un mare european. Iubea bătrânul continent cu ardoarea unui italian și pragmatismul unui neamț și ținea mult la consolidarea eurosistemului. Este o pierdere nu doar pentru Popularii Europeni, care sunt în state să aprecieze valoarea indiferent de culoarea politică, ci pentru toți politicienii care iubesc cu fapte, nu doar cu vorbe, UE," a transmis Rareș Bogdan.

Ieri, 10 ianuarie, StiriDiaspora.ro a scris despre starea gravă de sănătate în care se afla președintele Parlamentului European. 

Reamintim că Parlamentul European, David Sassoli, a încetat din viaţă marţi, la ora 1.15, la vârsta de 65 de ani.

Sassoli a murit la spitalul din oraşul italian Aviano, conform informaţiilor comunicate dpa de purtătorul său de cuvânt, Roberto Cuillo.

Luni, Parlamentul European a confirmat că David Sassoli a fost internat pe 26 decembrie „din cauza unei complicaţii grave ca urmare a unei disfuncţii a sistemului imunitar".

David Sassoli a murit. Era în spital din a doua zi a Crăciunului 

 

Pe Twitter, Cuillo a precizat că locul şi data la care vor avea loc funeraliile vor fi comunicate în următoarele ore.

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, era spitalizat în Italia din 26 decembrie, din cauza unor complicaţii „grave" şi a anulat toate activităţile oficiale, anunţa luni Biroul acestuia, citat de site-ul Politico.eu.

„Această spitalizare a fost necesară din cauza unei complicaţii grave, generată de o disfuncţie a sistemului imunitar. Drept rezultat, toate activităţile oficiale ale preşedintelui Parlamentului European au fost anulate", a comunicat Biroul acestuia.

În septembrie 2021, David Sassoli a fost internat într-un spital din Strasbourg, din cauza unei forme severe de pneumonie. Timp de două luni, David Sassoli nu şi-a pot îndeplini atribuţiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel