Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Raport parlamentar din Statele Unite: Administraţia Trump a cenzurat informaţii despre Covid-19
WhatsApp
Membrii administraţiei Trump au intimidat oficialii din domeniul sănătăţii şi au încercat să le rescrie rapoartele pentru a le alinia cu declaraţiile preşedintelui, care a minimizat criza epidemică, potrivit Le Monde, titrează Rador.
Donald Trump declară că va candida din nou la președinție în 2024: „Trebuie să ne salvăm țara"

Pentru a susţine viziunea optimistă a fostului preşedinte american, membrii echipei lui Donald Trump, când acesta se afla la Casa Albă, au împiedicat oficialii din domeniul sănătăţii să ofere anumite informaţii despre Covid-19, se arată într-un raport parlamentar publicat luni, 17 octombrie.

Înalţi oficiali ai Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate a Statelor Unite, le-au spus anchetatorilor că membrii administraţiei Trump au intimidat personalul şi au încercat să le rescrie rapoartele pentru a le alinia cu declaraţiile preşedintelui, care a minimalizat criza epidemică.

Anchetatorii au intervievat o duzină de foşti şi actuali oficiali CDC, precum şi înalţi oficiali guvernamentali, pentru acest raport de 91 de pagini publicat de o comisie a Congresului care analizează criza Covid-19. În acesta este descris modul în care oficialii Departamentului de Sănătate numiţi de Donald Trump au încercat să preia controlul asupra jurnalului ştiinţific săptămânal al CDC, Raportul săptămânal al morbidităţii şi mortalităţii, editând sau cenzurând articolele pe care le considerau dăunătoare pentru preşedintele republican.

Administraţia Trump a cenzurat informaţii despre Covid-19

 

Aceşti oficiali au căutat să "altereze conţinutul, să contrazică sau să întârzie publicarea" a optsprezece dintre aceste rapoarte săptămânale, precum şi o alertă sanitară, şi au făcut acest lucru cu succes de cinci ori, potrivit raportului parlamentar.

Ancheta comisiei "a arătat că administraţia anterioară s-a angajat într-o campanie fără precedent de amestec politic în răspunsul guvernului federal la pandemie, care a subminat sănătatea publică în favoarea obiectivelor politice ale fostului preşedinte", a declarat într-un comunicat preşedintele comisiei, deputatul democrat Jim Clyburn.

Rapoartele anterioare au evidenţiat deja încercări ale administraţiei Trump de a cenzura înalţi oficiali din domeniul sănătăţii sau de a face presiuni asupra Agenţiei pentru Medicamente a Statelor Unite pentru a emite din nou autorizaţia de urgenţă pentru hidroxiclorochină. Acest medicament împotriva malariei a fost promovat de Donald Trump ca un remediu pentru Covid-19, în ciuda dovezilor contrare.

Republicanii au respins luni concluziile raportului, considerându-l politizat, şi au promis că îşi vor conduce propria anchetă, dacă vor câştiga majoritatea în orice cameră a Congresului la alegerile din noiembrie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel