Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Raport ONU, jumătate din sarcini nu sunt planificate
WhatsApp
Foto: Unsplash

Potrivit unui raport al Fondului Națiunilor Unite pentru Populație, una din două sarcini din lume nu este planificată și majoritatea acestor sarcini neintenționate se termină cu avorturi. Raportul indică faptul că în fiecare apar 121 de milioane de sarcini nedorite, ceea ce echivalează cu peste 330.000 pe zi, conform cifrelor culese între 2015 și 2019, dintre care 61% sunt întrerupte.

Potrivit ONU, 45% din toate avorturile efectuate sunt nesigure, iar organizația estimează că aceste practici sunt responsabile pentru decesele materne înregistrate într-o proporție de 5 până la 13%.

Raportul, denumit „Fă vizibil invizibilul”, aduce date care atrag atenția că numărul mare de sarcini nedorite vor deveni „o urgență de sănătate publică.” Până la raport nu existau estimări la nivel de țară ale incidenței sarcinii neintenționate.

Raportul notează că aproximativ 257 de milioane de femei care doresc să evite sarcina nu folosesc metode moderne și sigure de contracepție, iar dintre acestea, 172 de milioane nu folosesc nicio metodă.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel