Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Raluca Turcan: "Doar 37 de bone în toată România au contract" Proiecte pentru reglementarea ocupaţiei de bonă
WhatsApp
Raluca Turcan anunţă modificări legislative care să flexibilizeze profesia de bonă şi spune că în acest moment, în România, sunt doar 37 de contracte de muncă active pentru ocupația de bonă.
Raluca Turcan: "Doar 37 de bone în toată România au contract" Proiecte pentru reglementarea ocupaţiei de bonă

"Pregătim modificări legislative care să flexibilizeze profesia de bonă și care să asigure un acces mai facil al familiilor la serviciile de îngrijire și supraveghere a copilului pe timp de zi.

În cadrul întâlnirii de astăzi cu reprezentanți ai asociațiilor profesionale și ai mai multor instituții publice: ANDPDCA, Inspecția Muncii, ANOFM, Autoritatea Națională pentru Calificări, am discutat mai multe variante de lucru pentru corectarea disfuncționalităților legislației actuale privind bonele.

Deși există o lege adoptată în 2014, cu norme de aplicare adoptate în 2017, prin care serviciile oferite de bone sunt declarate servicii sociale, astăzi în România sunt doar 37 de contracte de muncă active pentru ocupația de bonă.

Avem deja în lucru două acte normative care să simplifice reglementarea acestei activități, pe care le vom completa cu sugestiile venite în urma discuțiilor de astăzi", a transmis ministrul Muncii Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel