Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Raionul de ulei, închis cu lacăt în supermarketurile din Spania. Se întâmplă și-n Carrefour și Auchan
WhatsApp
Spania este cel mai mare producător din lume de ulei de măsline. Deși țară producătoare, prețul unui litru de ulei de măsline extra-virgin a ajuns să coste 14,5 euro în unele supermarketuri.
Raionul de ulei, închis cu lacăt în supermarketurile din Spania. Se întâmplă și-n Carrefour și Auchan. Sursa foto: freepik.com

Uleiul de măsline ajunge în categoria cu produse protejate de alarme de securitate, alături de băuturile alcoolice tari, cosmetice și electrocasnice. Odată cu creșterea prețurilor, au crescut și furturile, notează Reuters. 

CEO al supermarketului Super, Ruben Navarro, declară pentru sursa citată că ”uleiul de măsline devine un produs ideal de furat. Am observat o creștere majoră a furturilor la raft”. Evaluarea sa vine în contextul în care conduce 30 de supermarketuri din regiunea Andalucia din Spania. Navarro afirmă că este furat uleiul de măsline pentru a fi revândut pe piața neagră. Prețul a crescut cu 150% în ultimii doi ani, din cauza secetei. Supermarketul condus de Ruben Navarro a strâns toate sticlele de ulei de măsline de 5 litri pe un raion pe care l-au închis cu lacătul, ca să prevină furtul. ”E o măsură extremă, dar a funcționat” afirmă el. 

Super nu este singurul magazin care a luat această decizie. Și Carrefour și Auchan au pus alarme de securitate pe sticlele de ulei de măsline de 1 litru, relatează DC News.

STC, o companie spaniolă care furnizează soluții antifurt comercianților cu amănuntul, a înregistrat o creștere de 12 ori a comenzilor de la supermarketuri în această vară pentru dispozitive pentru protejarea sticlelor de ulei de măsline, a declarat Salvador Canones, patronul companiei, pentru Reuters.

--------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel