Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rafila, precizări cruciale: Primele luni ale noului an se anunță dificile, pandemia nu a trecut
WhatsApp
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că primele luni ale noului an se anunță dificile, deoarece pandemia nu a trecut. Contez pe sprijinul cadrelor medicale, spune Rafila.

Ministrul Sănătății a transmis un mesaj de anul nou pe Facebook prin care le urează românilor sănătăte, dar îi avertizează că urmează o perioadă dificilă.

„Primele luni ale noului an se anunță dificile, pandemia nu a trecut, iar pentru a le depăși avem nevoie de solidaritate, responsabilitate și empatie unii față de ceilalți”, a scris Alexandru Rafila pe rețeaua de socializare.

Ministrul Sănătății a anunțat că pregătește o strategie care va permite trecerea prin pandemie și, ulterior, refacerea sistemului medical.

 Ministru Rafila a mai transmis că se străduie să mențină școlile deschise

 

„Lucrez împreună cu colegii mei ca să depășim această perioadă cât mai repede și, ulterior, să trecem la reclădirea sistemului nostru medical. Accesul la servicii medicale de calitate ne va face viața mai bună. Dorința mea cea mai puternică este să găsim calea pentru o viață fără constrângeri, pentru a putea călători și participa la evenimente culturale și sportive în siguranță. Ne străduim să menținem școlile deschise, acestea sunt fundamentul pentru a avea noi generații sănătoase și instruite”, a adăugat Rafila.

La finalul mesajului, ministrul Alexandru Rafila le-a mulțumit angajaților din sistemul medical pentru efortul făcut în cei doi ani de pandemie. „Contez în continuare pe profesionalismul, generozitatea și altruismul vostru. Numai împreună putem reuși”, a încheiat Alexandru Rafila.

 

BILANȚ COVID-19. Situația infectărilor și deceselor din ultimele 24 de ore 

Până astăzi, 1 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.810.342 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 11.370 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.739.999 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.451 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 29 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 58.779 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.  În intervalul 31.12.2021 (10:00) – 01.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 27 de decese (11 bărbați și 16 femei), dintre care unul anterior intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Dintre cei 27 de pacienți decedați, 21 erau erau nevaccinați și 6 vaccinați. Cei 6 pacienți vaccinați care au decedat aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 de ani și peste 80 de ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

 

Persoane aflate la ATI

 

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.247. Dintre acestea, 395 sunt internate la ATI. Dintre cei 395 pacienți internați la ATI, 32 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 47 sunt minori, 40 fiind internați în secții și 7 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 11.062.683 de teste RT-PCR și 6.050.189 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 10.632 de teste RT-PCR (3.673 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.959 la cerere) și 15.265 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 9.041 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 2.486 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 79.847 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 63 de persoane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel