Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rafila îl desfiinţează pe Voiculescu privind scandalul raportărilor greşite de cazuri COVID: „Ne-am răzbunat că nu mai suntem ministru”
WhatsApp
Medicul Alexandru Rafila l-a criticat în termeni duri pe Vlad Voiculescu despre care susţine că răspândeşte „neîncredere în populaţie” atunci când spune că au fost realizate raportări greşite de infecţii şi decese din cauza COVID-19. Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii îl acuză pe fostul ministru al Sănătăţii că nu a prezentat dovezi pentru a-şi susţine afirmaţiile, ci doar a lansat „bombe de presă”.
rafila_alexnandru_OMS

Dr. Rafila a declarat că speră să vină „o echipă cu adevărat profesionistă”, însă are „totdeauna rezerve” în acest sens.

„Am avut încredere în Vlad Voiculescu, dar vedeţi ce catastofă e în Ministerul Sănătăţii, cu lipsa asta de asumare şi de responsaiblitate care a fost încununată în timpul conferinţei de presă (susţinută de Vlad Voiculescu după demitere)”, a declarat deputatul PSD Alexandru Rafila, la România TV.

 

Alexandru Rafila: „Dânsul a menţinat că nu are dovezi”

 

Reprezentantul României la OMS consideră că afirmaţiile lui Vlad Voiculescu privind raportarea unui număr mai mic de decese din cauza COVID „creează neîncredere”.

„Mi se pare incredibil. Dânsul a menţinat că nu are dovezi. El a spus că nu poate să dovedească. Fac o declaraţie, dar nu pot să dovedesc. Lansez această informaţie care creează neîncredere în populaţie.

Sigur, dacă există o diferenţă între platforme de 1 un 2 cazuri, se poate întâmpla. Dacă e vorba de diferenţe mari, sistematice datorate unor neglienţe sau rele intenţii, e altă discuţie”, a precizat Alexandru Rafila.

 

Rafila: Voiculescu putea cere verificări pentru că „lucrează cu STS”

 

Rafila a amintit că Vlad Voiculescu putea cere verificări pentru că „lucrează cu STS”.

„Dacă el ştia lucrul ăsta, de ce nu a făcut nimic? De ce nu a solicitat o investigaţie? Lucrează cu STS. Mi se pare doar o declaraţie pentru presă şi public ca să accentueze neîncrederea în sistemul de sănătate. Ne-am răzbunat că nu mai suntem ministru şi lansăm bombe de presă. Dacă sunt diferenţe mari, nu avea decât să se adreseze Parchetului”, a precizat Alexandru Rafila.

„Nu ştiu la ce s-a referit. Sunt neraportate sau supraraporte? Din moment ce dânsul a fost gestionarul acestor platforme, nu înţeleg la ce anume se plânge”, a conchis dr. Rafila.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel