Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Raed Arafat, despre infectările cu tulpina Delta: „Prin ieșirea din țară este posibil să avem o creștere”
WhatsApp
Șeful DSU Raed Arafat a declarat joi că în România situația în ceea ce privește infectarea cu varianta Delta este „controlată”, dar că, prin mobilitate, prin ieșirile din țară, este posibil să se înregistreze o creștere în perioada următoare.
gov.ro

„Preponderența variantei Delta este în creștere în aproape toată Europa și vedem că în unele zone impactul este mai mare deja. La noi, din fericire, încă suntem într-o situație controlată și într-o situație foarte bună la acest moment, dar bineînțeles prin mobilitatea și prin ieșirea din țară și mersul în alte țări unde varianta Delta este prezentă este posibil să fie în următoarea perioadă din ce în ce mai mult creștere pe linia variantei Delta”, a declarat Raed Arafat.

Acesta a spus că situația epidemiologică din țară va fi analizată la 1 august, când ar putea fi luate noi măsuri de relaxare.

El a precizat că vaccinarea este singura soluție evitarea unui val patru grav.

„Vaccinarea rămene singura soluție cel puțin pentru a evita un impact grav al infectării. Și acest lucru se vede în alte țări, unde chiar dacă a crescut numărul cazurilor semnificativ, totuși impactul pe secțiile de Terapie Intensivă nu este la fel ca înaintea vaccinării. Cei vaccinați care fac variante noi sunt mult mai puțini decât cei care nu sunt vaccinați, arată datele pe care le-am văzut recent în Marea Britanie. Vaccinarea este soliția pentru evitarea unui val patru grav”, a mai declarat șeful DSU, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel