Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Puneți într-un lighean apă și usturoi tocat, iar apoi înmuiați picioarele câteva minute. Face minuni! Cele mai populare trucuri cu usturoi
WhatsApp
Usturoiul este probabil unul dintre ingredientele preferate de majoritatea oamenilor când vine vorba de gătit. Fie că îl folosești în sosuri, pentru a completa salate sau pentru a marina alimentele. Usturoiul este cu adevărat versatil.
Puneți într-un lighean apă și usturoi tocat, iar apoi înmuiați picioarele câteva minute. Face minuni! Cele mai populare trucuri cu usturoi

Cu toate acestea, usturoiul are o multitudine de utilizări dincolo de gătit. Există o multitudine de moduri în care poți folosi un singur cățel de usturoi pentru a îmbunătăți multe aspecte ale sănătății tale.

Citește și De ce să pui un borcan cu sare în dulapul cu haine. Cele mai populare trucuri cu sare

Nu numai că este perfect pentru a vindeca o răceală simplă, dar are atât de multe utilizări uimitoare - cum ar fi să-ți cureți fața sau să scapi de ciuperca picioarelor. 

 

Curăță fața cu usturoi

 

În loc să folosești acele substanțe chimice dubioase pe piele, usturoiul oferă o alternativă naturală la curățarea feței.

Potrivit Livestrong, „usturoiul conține alicină, care are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice”.

Ei recomandă frecarea pe față a unui strat subțire de pastă de usturoi și lăsarea acestuia să acționeze timp de 15 minute. Asigurați-vă că vă hidratați bine după ce îl utilizați.

 

Vindecă ciuperca piciorului cu usturoi

 

Poate sună puțin ciudat, dar „The New York Times” vă recomandă să vă înmuiați picioarele timp de 30 de minute într-un lighean umplut cu apă și bucăți de usturoi tocat pentru a combate ciuperca.

Dr. Lawrence D. Rosen afirmă că „usturoiul a fost mult timp considerat un excelent remediu antifungic”.

Ca alternativă la această soluție, puteți amesteca uleiul de măsline cu niște usturoi și să-l frecați pe picior cu o dischetă de bumbac.

 

Eliminați o durere de dinți cu usturoi

 

Dacă suferiți de o durere severă de dinți și încă nu ați avut timp să mergeți la dentist, usturoiul poate avea puterea de a vă alina de această durere îngrozitoare.

Experții de la Garlic-Central.com afirmă că „cele mai tradiționale utilizări ale usturoiului pentru a calma durerile de dinți sunt zdrobirea unei bucăți de usturoi și plasarea acesteia în interiorul gurii, lângă dintele afectat”.

Evident, ar trebui să vizitezi un medic dacă ai o problemă serioasă cu dinții, dar usturoiul poate fi o modalitate naturală și ușoară de a combate durerea până ajungi la doctor.

Vezi și Bagă o ceapă în mașina de spălat. Trucul genial la care nu te-ai gândit vreodată

 

Opriți o infecție a urechii cu usturoi

 

O infecție a urechii nu este un lucru plăcut. Dar usturoiul vă poate oferi o oarecare ușurare datorită proprietăților sale antibiotice.

WebMD sugerează să puneți câteva picături de ulei de usturoi cald în ureche pentru a preveni durerea și disconfortul.

Ei recomandă această metodă în special în cazul infecțiilor urechii la copii, deși sugerează întotdeauna să consultați mai întâi un medic.

 

Îndepărtați o așchie cu usturoi

 

Un remediu vechi pentru îndepărtarea unei așchii adânci este să aplicați o jumătate de cățel de usturoi sub un bandaj și să-l lăsați peste noapte.

Nu numai că va îndepărta așchia, dar nu vor fi nici semne de umflare, posibil datorită varietății de proprietăți antibiotice și antiinflamatorii pe care le au componentele usturoiului.

 

Reparați o fisură cu usturoi 

 

Această metodă s-a dovedit a fi una dintre cele mai discutate, dar mulți oameni susțin că usturoiul poate ajuta la repararea unei mici crăpături în pahar.

Potrivit „Reader’s Digest”: „Ați observat vreodată cât de lipicioase devin degetele când curățați usturoiul? Această proprietate naturală de adeziv este motivul pentru care mulți oameni folosesc usturoi pentru a repara crăpăturile de sticlă”.

De asemenea, ei spun: „Zdrobiți niște căței de usturoi și frecați sucul peste crăpătură, îndepărtând excesul”. Această metodă poate suna puțin ciudată, dar merită încercată!

 

Combate acneea cu usturoi

 

Usturoiul poate fi folosit pentru a combate acneea în două moduri diferite: mâncându-l și aplicându-l direct pe acnee.

„Remedii acasă pentru viață” scrie că „usturoiul este o sursă excelentă de nutrienți care luptă împotriva acestor coșuri oribile ale pielii”. Dacă adăugați usturoi în dieta dumneavoastră, acesta poate face minuni pentru sistemul dumneavoastră imunitar și, în cele din urmă, poate lupta împotriva acneei în timp.

Îl poți aplica și direct pe acnee. Dar este important să diluați mai întâi usturoiul pentru a preveni senzația de arsură pe piele.

 

Respinge dăunătorii cu usturoi

 

Pentru a evita dăunătorii plantelor tale, amestecă pur și simplu căței de usturoi cu apă și săpun și pune-i într-o sticlă cu pulverizator.

Potrivit experților, „usturoiul este un repelent natural perfect pentru a ține la distanță dăunătorii. Poate fi folosit in florile tale sau în orice livadă pe care o ai în grădină”.

Este o modalitate foarte simplă și naturală de a combate insectele fără a fi nevoie să folosiți substanțe chimice sau pesticide.

 

Prinde un pește cu usturoi

 

Aroma de usturoi poate fi folosită pentru a atrage peștii conform experților pescari de la FieldAndStream.

Unii vor pune puțin usturoi direct pe viermi sau bucăți mici de creveți, în timp ce alții recomandă adăugarea lui într-o nălucă de cauciuc, astfel încât peștii să aibă un motiv să vină.

Un pescar recomandă chiar și untul de usturoi pentru a atrage peștele. Acel truc de pescuit pare să aibă mare succes în prinderea bibanului.

Încearcă și Pune puțină făină în tigaie când faci ouă ochiuri. Cele mai bune trucuri de la bunica pe care trebuie să le cunoască orice gospodină

 

Vindecă o răceală cu usturoi

 

Cu toate proprietățile sale de îmbunătățire a sănătății, usturoiul poate fi folosit pentru a preveni răceala sau pentru a scăpa de ea odată ce a început. WebMD sugerează să consumați usturoi crud zdrobit sau tocat.

Ei spun că „usturoiul pare să stimuleze sistemul imunitar și, de asemenea, ajută la lupta împotriva virușilor”.

Ei continuă spunând că „există dovezi copleșitoare că usturoiul poate reduce foarte mult șansele de a răci”.

Cunoașteți alte modalități creative de a folosi usturoiul? Spune-ne în comentarii!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel