Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pune un burete de vase și sare în mașina de spălat rufe. Trucul neașteptat care te scapă de probleme pe care nu știai că le ai
WhatsApp
De ce să arunci o pungă de sare și un burete de vase în mașina de spălat? Iată câteva trucuri de spălare a rufelor de la gospodine experimentate.

O pată de grăsime de pe fusta mea preferată nu s-a îndepărtat nici după a treia spălare. Nici detergenții scumpi, nici modurile speciale de spălare nu au ajutat. Eram pe punctul de a arunca obiectul vestimentar, dar am decis să apelez la "trucurile bunicii". Sfaturi de la gospodine cu experiență m-au ajutat să-mi salvez fusta și am aflat și alte trucuri de spălare a hainelor în mașina de spălat și nu numai.

Pune un burete de vase și sare în mașina de spălat rufe

 

Sarea este un produs uimitor. Îl folosim la orice, dar nu am încercat să îl adaug la mașina de spălat până de curând. Cel mai ușor de obținut potențiator de aromă atrage pur și simplu murdăria și, de asemenea, ucide bacteriile și germenii. Dar asta nu este tot. Sarea ajută la eliminarea excesului de pulbere și reduce duritatea apei. Astfel, hainele „sărate“ își păstrează culoarea mai mult timp și scapă de petele gri și galbene, iar țesăturile lor nu devin mai grosiere după spălare. Singura dificultate cu sarea: mașina de spălat trebuie să fie pusă pe un ciclu de clătire după ce o utilizați. Astfel, scăpați de orice particule de sare de pe haine.

Te-ar putea interesa și: Pune hârtie de copt în șifonier și vezi magia! Rezultatele uimesc chiar și cele mai experimentate gospodine

Detergentul cu sare sărat poate fi adăugat atât în pudra de spălat normală, cât și în tamburul hainelor. Am pus 5 linguri de sare la fiecare spălare cu detergenții obișnuiți. Gospodinele sfătuiesc să nu o turnați direct în tambur, ci să o înfășurați într-o pungă mică, astfel încât să existe mai puține granule individuale pe haine.

Trucul neașteptat care te scapă de probleme pe care nu știai că le ai

 

Nici meșterul nu a fost împotriva sării din mașină. Se pare că sarea de masă luptă împotriva calcarului, ceea ce face ca durata de viață a mașinii de spălat să fie mai lungă.

În loc de un sac de sare sau chiar împreună cu acesta, gospodinele experimentate adaugă un burete de spălat vase în tamburul mașinii de spălat. Acesta poate ajuta la eliminarea părului și a părului de animale de companie fără a fi nevoie să cumpărați produse chimice de uz casnic scumpe. Un burete este deosebit de bun pentru curățarea blugilor, a hainelor și a hainelor scămoșate.

Vezi și: De ce să pui o oală la fiert cu bicarbonat și frunze de dafin. Poți face minuni cu acest truc

Este important să nu uitați să desprindeți stratul superior dens al buretelui. Ajută foarte mult când speli vasele, dar nu face decât să strice spălarea. Numai miezul de spumă moale ar trebui să fie plasat în tambur.  Acesta colectează scame și murdărie. Pentru o mai mare economie, buretele poate fi clătit și utilizat de mai multe ori. În acest proces, va absorbi nu numai părul animalelor de companie, ci și părul, firele și alte obiecte mici care strică aspectul lucrurilor.

Un alt avantaj al buretelui este că este capabil să îndepărteze murdăria de pe țesături și să adauge spumă la apă.


Adăugați aspirină în mașina de spălat rufe

 

Acest sfat a fost cel mai neașteptat pentru mine. Proprietățile neobișnuite ale sării nu sunt o surpriză pentru nimeni, dar aspirina este ceva nou. Aceasta va ajuta ca bluzele albe elegante să nu se transforme în gri.

O pastilă pentru dureri de cap în gospodărie înlocuiește un aparat profesional de albire a hainelor. Acum spăl doar haine albe cu ea. Dar este mai bine să nu aplicați aspirină pe hainele de alte culori. Lucrurile negre pot deveni gri, iar culorile își pierd din strălucire. Pentru o spălare, 2-3 aspirine sunt suficiente. Am mărunțit pastila până la pulbere (pentru acest caz, adaptată la blender) și o adaug la detergentul de rufe. Această metodă funcționează cel mai bine la 40 de grade și la spălări mai lungi de o oră.

Scapă de sticlele mari de balsam

 

Următorul truc nu vă va ajuta cu scame sau pete dificile. În loc să cumpăr balsam de rufe, am cumpărat câteva sticle de uleiuri esențiale. Și acum spăl doar cu ele. Pentru prețul unui balsam, puteți cumpăra 4-5 uleiuri diferite. Îmi aleg parfumul hainelor în funcție de starea de spirit.

Dintre uleiuri, eu le aleg doar pe cele transparente, după gustul meu, pentru a nu păta hainele. Eu adaug 8-10 picături la o lingură de sare. Amestec uleiul cu detergentul pulbere. Când vreau să mențin parfumul mai mult timp, adaug câteva picături de lichid de parfumare în apa de înmuiere înainte de a spăla hainele. Cu acest truc, hainele mele miros frumos zile întregi.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel