Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pune sare pe buretele de bucătărie. Trucul gospodinelor istețe a fost dezvăluit
WhatsApp
Gospodinele cu experiență cunosc multe trucuri care le ușurează viața. 
Pune sare pe buretele de bucătărie. Trucul gospodinelor istețe a fost dezvăluit. Sursa foto: freepik.com

Pentru a păstra ustensilele de bucătărie curate, deseori, depunem mult efort, iar rezultatul nu este cel așteptat. Însă unele gospodinele presară sare pe bureții pentru vase.  

Bureții cu care spălăm vasele se uzează și își pierd aspectul. În plus, devin un habitat favorabil pentru multe bacterii. Și nu toate sunt inofensive pentru oameni. De aceea nu trebuie neglijată dezinfectarea ustensilelor de bucătărie.

Mergi în concediu? Ține minte trucul cu care poți securiza ușa camerei de hotel

Pentru a rezolva această problemă unele gospodine toarnă apă fiartă pe buretele pentru vase. Altele, fierb bureții pentru a distruge bacteriile. Și într-adevăr, niciun microb nu supraviețuiește după o astfel de prelucrare!

Nu putem spăla vasele cu un astfel de burete murdar! De aceea trebuie să-l trimitem la coșul de gunoi.  Gospodinele cu experiență au dezvăluit un truc, pentru a dezinfecta bureții de bucătărie. Datorită acestui truc, bacteriile nu mai rămân pe burete.

Elimină ușor petele încăpățânate de pe covoare: 3 pași pe care trebuie să-i urmezi

Pentru a dezinfecta un burete urmează aceste sfaturi. Buretele se pune într-un castron adânc și se stropește din belșug cu sare. Apoi trebuie să turnăm oțet obișnuit cu o concentrație de 9%. Buretele se lasă soluția de oțet și sare circa 15 minute.

Buretele trebuie întors pe cealaltă parte și lăsat în soluție încă 5 minute. La final, buretele se spală cu aă curată și poate fi folosit din nou! Se recomandă ca această manipulare să fie efectuată o dată pe săptămână.

Pete galbene de calcar în toaletă? Toate gospodinele au în casă cel mai bun remediu, dar foarte puține îl știu

Dezinfecția regulată ne permite să prelungim viața buretelui, dar nu îl scutește de uzură. Prin urmare, buretele trebuie schimba la timp, adică o dată pe lună. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel