Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pune hainele în congelator și nu în mașina de spălat: 7 situații când acest truc te salvează de la multe situații neplăcute
WhatsApp
În cele mai multe cazuri, hainele murdare ar trebui să fie trimise la mașina de spălat sau într-un recipient cu apă. Dar sunt situații când soluția salvatoare vine dacă rufele se pun în congelator.
Pune hainele în congelator și nu în mașina de spălat: 7 situații când acest truc te salvează de la multe situații neplăcute

Uneori, hainele sunt atât de murdare încât nu se mai poate face o spălare standard. Soluția la una dintre aceste probleme este incredibil de simplă: puneți hainele pătate în frigider. Se pare că o astfel de procedură poate face lucrurile mult mai curate decât după spălare.

Faptul că nu doar alimentele pot fi păstrate în frigider, știm deja. Parfum, lac de unghii, dresuri capron pentru a le face mai puternice. Dar asta nu este tot. De exemplu, directorul Levi's a mărturisit că nu-și spală niciodată blugii, ci pur și simplu îi pune din când în când în congelator. Șocant? Absolut. Dar unele trucuri inteligente legate de frigider și haine merită să fie cunoscute.

7 situații când acest truc te salvează de la multe situații neplăcute

 

1. Scăpați de bacterii

Atunci când vă spălați hainele, nu spălați doar pentru a scăpa de murdăria vizibilă, ci și pentru a elimina bacteriile din haine. La urma urmei, acestea pot provoca mâncărimi, iritații și chiar erupții cutanate. Dar bacteriile nu mor în mașina de spălat. Dimpotrivă, unele bacterii de stafilococ și drojdie într-un mediu cald și umed se răspândesc pe toate articolele din tambur și, în același timp, în toate măruntaiele mașinii. Și nu poți spăla obiecte delicate în apă clocotită! În congelator, pe de altă parte, bacteria moare garantat. Trebuie doar să le înfășurați bine într-o pungă pentru a împiedica bacteriile să se strecoare peste tot în congelator.


2. Eradicarea insectelor

Nu, nu este vorba de purici. Deși nici ei nu pot face față climatului aspru al unui congelator. Este vorba despre molii, care îndrăgesc atât de tare hainele din lână și blană. Dacă lăsați lucrurile potențial infectate cu larve de molii în congelator timp de trei zile, cu mare probabilitate, insectele firave vor muri. Apropo, nici ploșnițele nu tolerează temperaturile scăzute. Astfel, dacă aveți de-a face cu o infestare cu dăunători, știți unde să puneți așternutul pentru igienizare. Dar va trebui să păstrați hainele în congelator pentru o perioadă și mai lungă - până la patru zile.

3. Scapă de paraziți

Acarienii de pat sunt paraziți dezgustători care sunt invizibili cu ochiul liber, dar care provoacă multe neplăceri. Nu numai că pot provoca alergii, dar pot cauza și probleme ale pielii, cum ar fi acnee, puncte negre și chiar îmbătrânire prematură. Acesta este motivul pentru care ar trebui să schimbați fețele de pernă cât mai des posibil și, ocazional, să trimiteți pernele și chiar păturile la congelator. Doar 12 ore sunt suficiente pentru ca așternutul dumneavoastră să redevină sănătos.

Pune hainele în congelator și nu în mașina de spălat

 


4. Combateți mirosul

Mirosul de transpirație și de parfum poate fi atât de puternic încât rufele pur și simplu nu pot face față. Un congelator, pe de altă parte, poate. Așa că, pentru a omorî mirosul acela enervant, le punem într-o pungă și o punem în congelator. Asigurați-vă doar că punga nu este prea bine închisă. În acest fel, nu numai că puteți scăpa de mirosuri, dar și să reîmprospătați adidașii - de fapt, nu-i spălați după fiecare vizită la sală.

5. Menținerea culorii

Articolele îndrăgite își pot pierde aspectul, nu doar prin pete și zgârieturi. Este pur și simplu pentru că și-au pierdut culoarea prin spălare. Pentru a încetini acest proces, experții spun să alternați spălarea și congelarea: bacteriile sunt eliminate și sunt expuse la mai puțină apă, căldură și detergent. 

6. Scapă de scame

Câte dintre voi nu ați ras o dată o pereche de colanți sau un pulover? Nu ridicați mâna, am înțeles. Ei bine, iată cum poți scăpa de fire fără a avea nevoie de un aparat de ras. Experții vă sfătuiesc, în primul rând, să vă puneți hainele în congelator pentru a scăpa de mirosul de mucegai și pentru a face fibrele mai puțin predispuse la rulare. În al doilea rând, ar trebui să fie depozitate înfășurate sau împăturite și nu atârnate pe umerașe. Apropo, dacă este înțepător, va fi și mai moale, ceea ce este un bonus plăcut.

7. Împrospătați articolele din piele

Curățenia chimică poate costa o avere. Dar puteți împrospăta gratuit o fustă, o jachetă, pantaloni sau pantofi din piele acasă. Este important să vă asigurați că este ambalat într-o pungă sigilată. În caz contrar, cristalele de gheață vă pot deteriora hainele sau pantofii prețioși. Această procedură va elimina mirosul și va împrospăta culoarea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel