1/3 căni de apă sau supă de pui
2 linguri suc proaspăt de lămâie
1 lingură muştar
1/4 linguriță fulgi de ardei roşu / boia
Sare
Piper negru proaspăt măcinat
Rozmarin
8 pulpe mici de pui cu os, cu piele
8 căței de usturoi curăţaţi şi zdrobiţi
Citește și Budincă de cartofi cu franzelă. Un preparat foarte simplu din caietul de rețete al bunicii
1. Amestecați împreună supa sau apa, sucul de lămâie, muștarul, rozmarin, sare și piper.
2. Puneți o tigaie pe foc la preîncălzit timp de 1-2 minute. Condimentați pulpele de pui cu sare și piper, apoi le așezați, cu pielea în jos, în tigaie. Gătiţi până când pielea devine maro aurie şi crocantă.
3. Adăugaţi câte puţin din compoziţie şi amestecaţi cu o lingură de lemn. Nu se lasă compoziţia să băltească în tigaie, ci trebuie scăzută.
4. La final adăugaţi şi usturoiul şi mai lăsaţi două minute pe foc.
La aceste pulpe crocante de pui cu usturoi şi rozmarin avem două recomandări delicioase de sosuri de usturoi ca să completeze gustul:
Mujdei de usturoi cu smântână. Cum iese cel mai bun. Ingredientul care nu trebuie folosit
Sos de usturoi libanez: Cum se face cel mai bun Toum
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News