Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pui picant la tigaie. Un preparat de care nu te vei mai sătura, după ce îl guști
WhatsApp
Transformați pieptul de pui fad în ceva cu adevărat delicios cu această rețetă ușoară de condimente din chimen, coriandru, chili, turmeric, scorțișoară, usturoi și ghimbir.
Pui picant la tigaie. Un preparat de care nu te vei mai sătura, după ce îl guști  / Foto: Captură video youtube

Dacă gătești în mod regulat, probabil că ai tot felul de condimente în dulapul tău din bucătărie. Această rețetă este perfectă pentru a te ajuta să termini toate condimentele care se apropie de data de expirare.

În afară de condimentele uscate, veți avea nevoie doar de usturoi, ghimbir, ulei de măsline și un pipet de pui pentru a pregăti acest minunat pui la tigaie cu condimente.

 

Pui la tigaie cu condimente - Ingrediente 

 

- piept de pui
- ulei de măsline
- usturoi ras
- ghimbir ras
- sare
- zahăr
- praf de chimen
- praf de coriandru
- pudră de chili
- pudră de turmeric
- pudră de scorțișoară

 

Pui la tigaie cu condimente - Instrucțiuni

 

Se prepară condimentele și se lasă la marinat pieptul de pui.

Radeți usturoiul și ghimbirul. Puneți pudra de condimente uscate (sare, zahăr, chimen, coriandru, chili, turmeric și scorțișoară) într-un bol. Adăugați uleiul de măsline, usturoiul și ghimbirul și amestecați pentru a obține un amestec omogen de condimente.

Frecați pieptul de pui cu amestecul de condimente și asigurați-vă că acoperiți uniform fiecare suprafață a cărnii.

Așezați pieptul de pui marinat într-un bol și acoperiți-l. Marinați puiul în frigider peste noapte sau pentru minimum două ore, conform DailyCookingQuest.

 

Prăjiți la tigaie piepturile de pui marinate

 

Scoateți pieptul de pui marinat din frigider și așteptați până când revine la temperatura camerei înainte de a-l găti. În funcție de anotimp și de temperatura bucătăriei dumneavoastră, acest lucru poate dura între 30 de minute și 1 oră.

Când puiul este gata, preîncălziți o tigaie la foc mediu-mare. Este indicată o tigaie din fontă, dar o tigaie din oțel inoxidabil de bună calitate sau o tigaie antiaderentă se va descurca foarte bine.

Odată ce tigaia este încinsă, adăugați două linguri de ulei de măsline și învârtiți pentru a acoperi tigaia. Adăugați două bucăți de piept de pui în tigaia încinsă și gătiți-le timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte.

SUGESTII: Inițial, pieptul de pui se va lipi de tigaie. Dar, odată ce suprafața este gătită și rumenită, carnea se va desprinde singură din tigaie. Așadar, aveți răbdare și nu încercați să mutați puiul în faza inițială.

După ce ați scos pieptul de pui din tigaie, lăsați-l deoparte timp de 10 minute. Cel mai bine este să acoperiți lejer puiul cu o bucată de folie de aluminiu pentru a păstra puiul cald. Perioada de repaus este cheia pentru un pui suculent și fraged, așa că vă rugăm să nu săriți peste acest moment.

După 10 minute, pieptul de pui este gata să fie tăiat și servit.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:


- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel