PORŢII: 4
TIMP DE PREGATIRE: 10 MINUTE
TIMPUL TOTAL: 40 MINUTE
2 linguri. ulei de măsline extra virgin
Piept de pui dezosat fără piele
Sare
Piper negru proaspăt măcinat
1/2 ceapă, feliată subțire
2 ardei grași, tăiați subțire
2 dovlecei medii, tăiați felii
2 căței de usturoi tocaţi
1/2 linguriță. oregano uscat
Apă sau supă de pui concentrată
Roşii zdrobite
Busuioc proaspăt rupt
Într-o tigaie mare la foc mediu-mare, încălziți uleiul. Condimentați puiul cu sare și piper și gătiți până devine auriu, aproximativ 8 minute pe fiecare parte. Se transferă pe o farfurie.
Adăugați ceapa și ardeii în tigaie și gătiți până se înmoaie, 5 minute. Adăugați dovleceii și gătiți până când sunt ușor rumeniţi, încă 3 minute, apoi adăugați usturoiul și gătiți încă 1 minut. Condimentaţi cu oregano.
Adăugați bulion și roșii zdrobite și fierbeți timp de 10 minute.
Puneți puiul în tigaie și acoperiți cu sos și legume.
Se ornează cu busuioc înainte de servire.
Poftă bună!
Dacă vă place această reţetă cu pui, vă invităm să încercaţi alte două reţete delicioase:
Pulpe crocante de pui cu usturoi şi rozmarin. Reţetă uşor de făcut şi foarte savuroasă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News