Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pui dulce-acrișor cu ananas. Un preparat chinezesc GENIAL, gata în 20 de minute
WhatsApp
Trăim în secolul vitezei, iar timpul trece pe lângă noi mai repede decât ne dăm seama. Atunci când esți în criză de timp, o rețetă rapidă, ușoară, care se prepară cu ingrediente simple la îndemână tuturor se dovedește a fi de un real ajutor. Este și cazul preparatului asiatic pui dulce-acrișor, un fel de mâncare iubit de toată lumea. 
Pui dulce-acrișor cu ananas (Foto ILUSTRATIV)

Pui dulce-acrișor cu ananas este o combinație excelentă, această rețetă din China fiind extrem de populară în toată lumea. Elementele dulci, precum zahărul, se echilibrează perfect cu cele acrișoare, iar gătitul la foc iute scoate tot ce e mai bun din ingrediente. Acest preparat te salvează într-o zi în care nu ai timp, pentru că se face foarte ușor, timpul de preparare fiind de 20 de minute. Iată cum se face.

INGREDIENTE

 

- 2-3 linguri ulei

- 500 grame piept de pui

- 4-5 linguri amidon (păstrăm 2 pentru sos)

- 1 ceapă de mărime medie

- un ardei gras verde

- un morcov tăiat fâșii subțiri

- 4 rondele de ananas

- 200 ml supă pui (poți folosi și apă)

- 1.5 linguri oțet chinezesc

- 2-3 linguri zahăr

- 2 linguri sos soia

- 3 linguri ketchup

- sare

Pui dulce-acrișor cu ananas. Mod de preparare

 

Această rețetă se prepară la wok, însă merge făcută și într-o tigaie cu pereți înalți.

Se taie puiul cubulețe și se dă prin 2-3 linguri amidon, apoi se prăjește în 2 linguri de ulei, având grijă să amestecăm și să îl întoarcem pentru a fi bine pregătit.

Se scoate puiul din wok, și se pune la călit ceapa tocată julien cu morcov și ardei. După ce se călesc legumele în jur de 2 minute, se adaugă carnea de pui. După încă 2 minute, se adaugă și ananasul.

Peste amestecul din tigaie se toarnă 150 ml supă pui sau apă și se dă la foc mic. Se pune capacul, se lasă la fiert timp de 2 minute, apoi se adaugă oțetul chinezesc, soia, zahărul și ketchup-ul.

Se toarnă amidonul dizolvat în restul de supă și se amestecă. Când sosul începe să se îngroașe, se pune sare după gust, se ia de pe foc și se pune pe un platou.

Acest pui dulce-acrișor cu ananas poate fi servit alături de orez simplu sau orez prăjit cu ouă, orez prăjit cu legume, dar merge și cu tăiței simpli de orez.

Vezi și: Clătite cu spumă - Rețeta fascinantă și delicioasă, veche de aproape 100 de ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel