Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PSD nu a primit aviz de la Raed Arafat pentru prezentarea programului de guvernare
WhatsApp
Partidul Social Democrat a anunţat că renunţă la evenimentul de prezentare a programului de guvernare, pentru că nu a primit avizul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, care este condus de Raed Arafat.

În schimb, mai subliniază social-democrații, această instituţie a permis desfăşurarea congresului PNL, la care au participat 5.000 de persoane.

„Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, prezentarea programului de guvernare al PSD, cu 20 de oameni în sală, nu a primit avizul DSU! PSD respectă legea şi renunţă să facă acest eveniment. Românii vor afla de la fiecare ministru PSD care sunt priorităţile noastre la guvernare!”, se arată într-un text postat, miercuri, pe pagina de Facebook a partidului, citat de Agerpres.

În septembrie, Poliţia Capitalei a sancţionat firma de pază de la Congresul PNL cu o amendă de 5.000 de lei, pentru că avea obligaţia, conform contractului încheiat cu organizatorii, să înştiinţeze de urgenţă cu privire la nereguli: nerespectarea distanţei fizice şi nepurtarea corespunzătoare a măştii de protecţie.

 

Organizatorii au primit amenda maximă

 

De asemenea, organizatorii au primit amenda maximă - 10.000 de lei.

„Organizatorii s-au asigurat încă de la începutul lunii septembrie că vor organiza Congresul din 25-26 septembrie respectând toate prevederile legale. Pe 13 septembrie, Comisia de organizare a solicitat instituţiilor statului un punct de vedere, când Bucureştiul era în scenariul verde. Au primit un răspuns în care li s-a spus foarte clar că se poate organiza în spaţiul de la Romexpo cu 15.247 de metri pătraţi un eveniment cu 5.000 de participanţi. Pe 20 septembrie, organizatorii au revenit cu o solicitare pentru a clarifica aspectele legate de certificatul verde, iar instituţiile statului au răspuns că obligatoriu toţi participanţii la acest congres trebuie să deţină certificat verde, lucru care s-a întâmplat.

Pentru faptul că nu s-a respectat distanţarea în momentul în care a început procesul de vot, pentru faptul că o parte dintre participanţi nu purtau corespunzător masca de protecţie, Poliţia Capitalei a sancţionat organizatorii cu amenda maximă - 10.000 de lei. Totodată, Poliţia Capitalei a sancţionat firma de pază cu o amendă de 5.000 de lei pentru că aveau obligaţia, conform contractului încheiat cu organizatorii, să înştiinţeze de urgenţă organizatorii cu privire la aceste nereguli. Nu au făcut-o, au fost sancţionaţi şi ei”, declara, pe 28 septembrie, ministrul de Interne, Lucian Bode (PNL).

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel