Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Provocare: Trei mese pe zi cu doar 10 lei. Strategiile și experiențele românilor
WhatsApp
O persoană a întrebat pe Reddit dacă se mai poate mânca în România cu doar 10 lei pe zi. Răspunsurile sunt variate și și sugestive.
FOTO: ILUSTRAȚIE / Sursă: pixabay.com

Într-un dialog online animat, participanții dezbat posibilitatea de a supraviețui cu doar 10 lei pe zi pentru alimente. Opiniile variază, iar unii exprimă scepticismul față de fezabilitatea acestui buget restrâns. 

„Ați încercat să mâncați cu 10 lei pe zi? Știți videoclipurile acelea de pe internet cu ”mănânc de 10 lei” pe zi? Ați încercat vreodată o astfel de provocare?”, se arată în postarea care a pornit dezbaterea. 

Răspunsurile internauților. ”Da, și încă mi-e foame”

 

Într-un colț virtual al comunității Reddit, o provocare neobișnuită a prins viață: supraviețuirea cu doar 10 lei pe zi pentru alimente. Discuțiile intense au luat amploare, iar membrii comunității și-au împărtășit gândurile, strategiile și experiențele în această încercare alimentară limitată. Un participant remarcă că suma pare destul de dificilă pentru o singură zi, dar devine mai realizabilă când este extinsă pe o săptămână.

”10 lei pe zi pentru o zi e foarte greu. Dar dacă pui 10 lei/zi pentru o săptămână, e mai realizabil. De 70 de lei reușești să cumperi alimente pentru o săptămână (2 mese/zi) cred că e realizabil, dar greu și destul de nesănătos.

Că sa și răspund la întrebare, nu am încercat, dar dacă e reușit cineva, eventual să lase meniul, ar fi interesant de văzut.”, comentează o persoană.

”Totuși, destul de greu și așa. Am încercat să mă gândesc și nu prea găsesc: legumele sunt destul de scumpe, cu 70 lei îți ajunge de maxim o oală de ciorbă. De mezeluri nu știu la ce poți sa te încadrezi, că până și cel mai prost parizer e 8 lei/kg. De cașcaval nu se pune problema că deja e jumătate din suma.”, îi răspunde cineva primei persoane. 

”6 ouă și o franzelă sunt 10 lei și te țin o zi dacă vrei..  Poți mânca lejer cartofi, orez , fasole, și te saturi.. dar sunt sigur că la un moment dat ți se taie să mănânci doar atât.”, scrie cineva. 

”Da, și încă îmi este foame…”, se amuză o persoană. 

”5 ouă, un kg de cartofi dacă găsești cu 3 lei și un pateu vegetal de 2 lei. Și tot îți mai trebuie paine.”, comentează un internaut. 

”Eu încerc să mă încadrez în 10 lei/masă și nu prea reușesc”, povestește o persoană. 

”10 lei pe O SINGURA zi din săptămână as putea. O franzela, vreo 2 sau 3 ouă și un pateu, merge. Dacă vorbim de 7 zile legate, în niciun caz.”, exclamă un user. 

”Nu, nu aș încerca, îmi place să mănânc sănătos.”, evidențiază o persoană. 

”Nu, dar cred ca se poate.  Mergi la piață, iei câte o legumă ( cartof mare, morcov, pătrunjel, etc) niște spate de pui și îți faci o supa sau ciorba/bors dacă îți ajunge de smantana respectiv... borș. Mănânci două zile din ea.. Sau cum făcea bunica dintr-o gaina: supa de taietei/galuste, tocana din pulpe, papricaș din aripi și alte chestii, șnitele din piept”, sugerează cineva. 

”3-4 pungi de paste la 5-7 lei bucata, să zicem că ai consumat 30 de lei , Parizer x2, încă 20 de lei , 4 pâini pe săptămână, 10 lei , Și iti mai rămân 10 lei , eventual iei ceva sa pui pe pâine, o margarină, un unt. 

2-3 felii de parizer pe pâine dimineața și pe seara paste, eventual cu alte 2-3 felii de parizer. E un exemplu, ai putea sa trăiești pe perioada scurtă așa.”, face un internaut un plan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel