În jur de 3.000 de persoane s-au adunat în fața Parlamentului și au înfruntat forţele de securitate, care au încercat dispersarea acestora cu gaze lacrimogene.
Ca și în Franța sau România, protestul a fost organizat pe reţelele de socializare. Spre deosebire de alte cazuri, la protestul de la Budapesta au participat reprezentanţi ai opoziţiei de stânga şi de extremă-dreapta.
Fapt fără precedent, cele două tabere şi-au unit miercuri vocile pentru a încerca să respingă noua legislaţie. Aceasta creşte semnificativ numărul orelor suplimentare pe care le pot pretinde angajatorii, de la 250 la 400 pe an - adică echivalentul a două luni de muncă. De asemenea, se extinde la trei ani perioada de plată a acestor ore, faţă de maxim un an în prezent.
Legea adoptată miercuri de legislativ, într-o şedinţă tensionată, a fost calificată de sindicate drept "legea sclaviei".
Dincolo de solicitările de abrogare a aceste legi, protestatarii şi-au îndreptat furia împotriva premierului, strigând "Orban retrage-te!".
Conform cifrelor oficiale, 51 de persoane au fost arestate şi 14 poliţişti au suferit răni minore în primele două nopţi de proteste.
Protestatrii se vor întoarce duminică pentru a protesta împotriva guvernului lui Orban. O manifestaţie prevăzută pentru duminică la Budapesta a primit sprijin din partea tuturor partidelor de opoziţie şi a sindicatelor şi ar putea aduna zeci de mii de oameni, potrivit organizatorilor săi, relatează agențiile de presă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News