Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Protestatarii din DIASPORA, discuții cu ministrul Costel Alexe
WhatsApp
Marius Mocan, reprezentantul grupului Diapora Europeană, discută de câteva minute cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, în biroul acestuia.

La discuții participă și protestatarul Marian Ceaușescu.

 „- O să facem scutul pădurilor, în colaborare cu ministrul Marcel Vela, pentru a face echipe mixte de control în păduri“, a afirmat ministrul Costel Alexe.

 - Am transpirat deja, că m-am enervat un pic. Noi nu știm așa multe legi“, a spus Marius Mocan.

- Deci, referitor la cerințele tale. La 1 ți-am răspuns, ți-am zis, nu se poate, e legislația la nivel european. (N.r. Cerința era Stoparea de urgentă a tăierii pădurilor românești). Astăzi, în Europa, niciun stat membru nu poate interzice exportul de bușteni, de cherestea. Soluția nu este să interzicem tăierea, ci să nu se mai taie ilegal. Cum ziceam, am discutat și cu ministrul Vela pentru a face acel scut al pădurilor, a spus ministrul Alexe.

- „Vă rog nu vă mai uitați la ceas, că nu scăpați de noi până nu stabilim aceste lucruri“ a replicat Marius Mocan ministrului Mediului

- „Mai putem să discutăm 10 minute, de aceea mă uit la ceas, să vă răspund întrebărilor, să lămurim aceste punct și să putem discta liber după aceea. Să mergem la punctul 5 - plan pentru refgerenarea păduri. De la 1 martie pâna pe 15 aprilie vom face cea mai mare campanie de împădurire a României și vă învit să facem inclusiv un protocol de colaborare pentru acest plan.

- Referitor la Sebeș, am primit ieri inclusiv de la primarul Sebeșului un mesaj prin care îmi cere sprijinul pentru  chiziționa aparatură de monitorizare a calității aerului. Am văzut și eu pozele de ieri de acolo“, a mai spus ministrul Mediului.

 Referitor la Roșia Montană - 31 ianuarie ultima zi în care se pate înscrie în patrimoniul UNESCO.

- „Luni, premierul trebuia să aibă o discuție cu ministerul Culturii. Există o cauză pe rol la curtea de la Washington. Statul român este interesat să rezolve această situație“, a afirmat Costel Alexe. 

Marius Mocan i-a solicitat ministrului Costel Alexe să semneze că a luat la cunoștință cele 5 cerințe ale protestatarilor. Ministrul a dat curs solicitării și a semnat lista de cerințe. Ulterior, inițiatrul protestului i-a propus să facă echipe mixte de control, inclusiv cu volunatri din ONG, pentru a verifica firmele care exploatează pădurile României.

„Luni facem un apel public catre toate ONG-urile să facem parteneriate pentru a avea acces în păduri iar când se face o tăiere ilegală, să poată interveni. De luni o să facem parteneriate cu voi - Diaspora Europeană, cu Green Peace cu alte ONG-uri care vor  să se implice“, i-a răspuns ministrul Mediului.

 Ora 18.20, Ministrul mediului s-a retras după discuțiile purtate cu protestatarii.

„Este o bilă albă, nu am mi văzut un ministru care să discute cu protestatarii. Până acum nu avem nimic concret, doar pomisiuni, dre noi, ca și oameni simpli, consider că ne-am făcut treba Noi suntem demnistari, nu suntem Justitie, dar ne-am făcut treaba ca oameni. Domnul ministrul are lista cu cerințe, vom reveni la ea. Până acum nu puteam avea parte de dicuții civilizate, doar de gaze și bastoane. Vă mulțumim frumos și nu uitați să iubiți România oriunde v-ați afla“, a conchis Marius Mocan, inițiatorul protestului.

 

-Știre în curs de actualizare-

Vezi video cu discuţiile de la Ministerul Mediului:

sursa: Diaspora Europeană / Facebook

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
19 apr 2024, 22:40
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel