Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Produsele din plastic de unică folosință, INTERZISE
WhatsApp
Eurodeputaţii au aprobat ieri interzicerea, din 2021, a produselor din plastic de unică folosinţă, măsură care vizează inclusiv reducerea poluării mărilor şi oceanelor. 
pahar plastic

Din anul 2021 vor fi interzise tacâmuri din plastic de unică folosinţă (furculiţe, cuţite, linguri, beţişoare), farfurii din plastic de unică folosinţă, paie din plastic, beţiţoare de urechi din plastic, beţişoare din plastic pentru baloane, produse şi recipiente pentru alimente din material plastic oxodegradabil şi recipiente pentru băuturi fabricate din poliestiren expandat.

Experţii pentru protecţia mediului recomandă folosirea produselor refolosibile care nu poluează mediul, precum: pungi din pânză sau rafie, paie din oţel inoxidabil, farfurii şi tacâmuri din lemn sau bambus.

În plus, măsurile Uniunii Europene fac referire şi la plasele de pescuit, care sunt o mare problemă pentru animalele marine şi reprezintă 27% din deşeurile găsite pe plajele din Europa. Potrivit Comisiei Europene, mai mult de 80% din deşeurile marine sunt din plastic.

Produsele vizate de această legislaţie constituie 70% din totalul deşeurilor marine. Din cauza vitezei lente de descompunere, plasticul se acumulează în mări, oceane şi pe plajele din Uniunea Europeană şi din întreaga lume. Urme de plastic sunt găsite în organismele marine precum broaşte ţestoase, foci, balene şi păsări, dar şi în peşte şi fructe de mare, de aici fiind prezente în lanţul alimentar uman.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel