Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Laura Codruța Kövesi, șefa EPPO, s-a adresat în premieră Conferinței Președinților din Parlamentul European, la invitația lui Cioloș
WhatsApp
Procurorul-șef al Biroului Procurorului Public European (EPPO), Laura Codruța Kövesi, s-a adresat, joi, Conferinței Președinților din Parlamentul European, a anunțat Dacian Cioloș, liderul grupului Renew Europe, la inițiativa căruia fosta șefă a DNA a susținut o intervenție în cadrul unei reuniuni cu liderii grupurilor politice din legislativul UE.

„Procurorul-șef european, Laura Codruța Kovesi, a participat astăzi, la invitația mea, la Conferința președinților grupurilor politice din Parlamentul European.  Doamna Kovesi a ridicat problema resurselor necesare instituției pe care o conduce, în condițiile în care pe masa Parchetului European (EPPO) sunt deja sute de dosare din toate țările membre care privesc fraude cu fonduri europene“, a anunțat Dacian Cioloș.

„O intervenție puternică din partea Laurei Kövesi, care a participat la Conferința Președinților, la inițiativa Renew Europe. Parchetul European se ocupă deja de un număr îngrijorător de dosare. Trebuie să dispună de resurse pentru a câștiga lupta împotriva corupției endemice!”, a scris Cioloș, perețelele de socializare.

Cu ocazia intervenției Laurei Codruța Kövesi în clitate de procuror-șef al EPPO, Dacian Cioloș a ținut să îl felicite pe ceolgul său de partid, minsitrul Cătălin Drulă.

„Am văzut că în România sunt în continuare încercări de fraude cu fonduri europene - îl felicit pe ministrul Cătălin Drulă pentru cum a gestionat presiunile din partea unor politicieni și afaceriști zilele acestea.

Pentru exact aceste încercări de deturnare de fonduri va fi nevoie rapid de intervenția EPPO, pe lângă munca foarte bună a DNA“, a adăugat Dacian Cioloș pe Facebook.

Laura Codruța Kövesi, șefa EPPO, s-a adresat în premieră Conferinței Președinților din PE

 

Biroul EPPO, care va proteja interesele financiare ale UE prin combaterea infracțiunilor în domeniul fondurilor europene, a devenit operațional la 1 iunie.

Cu toate acestea, din cele 22 de țări participante, doar Slovenia, țară care a preluat la 1 iulie președinția rotativă a Consiliului, nu și-a îndeplinit angajamentele privind numirea procurorilor săi.

Conferința Președinților este compusă din președintele Parlamentului, președinții grupurilor politice și unul dintre deputații neafiliați – care nu are drept de vot. 

Conferința Președinților decide asupra organizării activității Parlamentului și asupra relațiilor cu alte organe și instituții ale Uniunii Europene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel