Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primul caz de gripă din România, din acest an, confirmat la un bărbat din București
WhatsApp
Primul caz de gripă din acest an a fost confirmat la un bărbat din București, a anunțat, joi seara, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Andrei Baciu a spus, la Digi 24, că a fost confirmat, joi, primul caz de gripă în cazul unui bărbat din București.

Starea bărbatului este bună.

Primul caz de gripă din România, din acest an

 

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în prima săptămână din luna noiembrie, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 45.249, cu 5.3% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (47.773) si cu 19,1% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (55.930).

Au fost raportate la nivel național 74 de cazuri de gripă clinică comparativ cu 10 cazuri înregistrate în săptămâna anterioară.

În săptămâna 1 – 7 noiembrie nu a fost înregistrat niciun caz confirmat de gripă, primul caz fiind confirmat joi, 11 noiembrie.

Până la data de 7 noiembrie au fost vaccinate antigripal 144.800 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel