Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primele ipoteze: Incendiul de la Institutul Matei Balș ar fi pornit de la un scurtcircuit produs de un aparat de încălzire
WhatsApp
Potrivit unor surse autorizate din rândul investigatorilor, cauza incendiului ar fi un scurtcircuit care s-ar fi produs în urma utilizării neadecvate a unui aparat de încălzire din Pavilionul 5 din cadrul Institutului  Matei Balș din Capitală.
Sursa foto: captură Antena 3

În timpul cercetării, la fața locului au fost găsite mai multe astfel de aparate carbonizate, dar nu doar în Pavilionul 5, ci și în alte spații cuprinse de flăcări în cadrul spitalului Matei Balș, relatează Stirile TVR.

Astfel, apare o primă contradicție, pentru că în cursul audierilor personalului medical aflat în acea noapte de gardă, niciunul dintre cei audiați nu a recunoscut faptul că în respectivul pavilion s-ar fi aflat un astfel de aparat de încălzire, adus probabil de rudele celor internați. Și de aceea va fi probabil nevoie de o reaudiere a personalului medical. 

Reamintim că în pavilionul afectat de incendiul, care a izbucnit pe 29 ianuarie, se aflau 102 pacienţi. 53 au fost transferaţi în mai mult de 10 spitale din Capitală. 5 pacienți au fost declarați decedați în dimineața incendiului. Alți 7 au murit în următoarele zile. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în cazul incendiului de la Institutul Matei Balş din Capitală.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel