Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primele AMENZI la Spitalul GROAZEI din Reșita: Peste 18.000 lei pentru manager și asistente
WhatsApp
Managerul Spitalului Județean de Urgență Reșita a fost sancționat cu 10.000 de lei, după ce în spațiul public au apărut imagini șocante cu bolnavi dezbrăcați stând în condiții mizere. Amenzi au primit și trei asistenteși o infirmieră.

Inspecția Sanitară de Stat a dat primele sancțiuni în valoare de 18.400 lei reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Reșița, după prima zi de control, potrivit Mediafax.

Inspectorii sanitari l-au sancționat pe managerul spitalului cu 10.000 lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și reparații a clădirilor sanitare.

Asistenta șefă a secției de Pneumopftizilogie si asistenta șefă a secției de Boli Infecțioase au fost sancționate cu câte 2.000 lei pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar.

Pentru același motiv, tot cu 2.000 lei a fost amendată și una dintre infirmiere.

O altă asistentă medicală care lucrează la secția de Boli Infecțioase a fost sancționată cu 2.400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase rezultate din activități medicale.

Acțiunea de control va continua zilele următoare, echipei de la nivelul local i se va alătura o echipă din cadrul Ministerului Sănătății.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a cerut, miercuri dimineață, reprezentanților Inspecției Sanitare de Stat (ISS), să facă de urgență un control la Spitalul Județean de Urgență Reșita, după imaginile apărute în spațiul public privind modul în care sunt tratați pacienții din cadrul secției de boli infecțioase.

Ministerul Sănătății a anunțat și că va face un control și la Direcția de Sănătate Publică Caraș Severin pentru a verifica modul în care reprezentanții acestei instituții și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu în acest caz.

Imagini de groază surprinse la Spitalul Reșița

 

În spațiul public au apărut imagini cu bolnavi cu probleme psihice îmbrăcați sumar sau chiar dezbrăcați, stând în condiții mizere în Spitalul de Urgență Reșița, într-un loc dedicat pacienților Covid. O imagine șocantă surprinde un cadavru într-un sac negru, lăsat pe unul dintre paturile de salon.

Potrivit „Express de Banat”, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, instituție în subordinea căreia se află spitalul, a declarat că „este spitalul care a fost declarat COVID. Sunt oameni care nu au discernământ și care, în mod normal, ar fi trebuit internați în alte secții. Ei au fost aduși acolo, se dezbracă, știți cum sunt… Cancerul din sistemul de sănătate este vechi de 30 de ani și sperăm să putem, după noile alegeri, să avem putere să schimbăm legi, nu numai să ne conformăm. Poate chiar să facem o nouă lege a sănătății. Sunt condițiile moștenite din sistemul de sănătate, spitalul nu a avut în ultimii 15 ani niciun fel de investiții, decât ce a făcut Primăria Reșița”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel