Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primarul Gheorghe Nechita, eliberat după doar un an de închisoare, deși primise o condamnare de 5 ani 
WhatsApp
Magistrații Judecătoriei Botoșani au admis, vineri, eliberarea condiționată a fostului primar al Iașului, Gheorghe Nichita, condamnat la 5 ani de închisoare, din care a executat un singur an. Decizia poate fi atacată în termen de trei zile.
Gheorghe Nechita, primarul Iasiului, a fost eliberat

Magistrații Judecătoriei Botoșani au admis propunerea formulată de Penitenciarul Botoşani privind liberarea condiţionată a lui Gheorghe Nechita, în prezent deţinut în Penitenciarul Botoşani.

„Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Nechita Gheorghe de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 5644/2020 emis de Tribunalul Bucureşti Sec. I P, în baza sentinţei penale nr. 2324/2017 a Tribunalului Bucureşti Sec. I P. (...) Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, este decizia Judecătoriei Botoșani.

Fostul primar al Iașiului, condamnat la 5 ani de închisoare în 2020

 

Nichita a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în 2020, de judecătorii Tribunalului București.

În decembrie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Gheorghe Nichita, pe preşedintelui grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, pe vicepreşedintele UTI Mihail Tănăsescu şi pe directorul companiei Information Business Consulting SRL (IBC), Iulius Gabriel Mardarasevici. La începtul lunii august 2020, Gheorghe Nichita, fostul primar din Iaşi, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. În plus, Tribunalul București a decis să confişte sumele de bani oferite drept mită de inculpaţii Tiberiu Urdăreanu şi Iulius Gabriel Mardarasevici, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel