Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primar din Vrancea, trimis în judecată de DNA pentru fraudă cu fonduri europene
WhatsApp
Primarul localităţii Tănăsoaia din judeţul Vrancea, Romeo Vulpe, a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Galaţi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru o fraudă cu fonduri europene, se arată într-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, primarul din Tănăsoaia este acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Procurorii anticorupţie au stabilit că, în perioada 2009-2013, Romeo Vulpe, în calitate de primar al comunei Tănăsoaia, a indus şi menţinut în eroare Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Vrancea, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul proiectului intitulat "Dezvoltarea exploataţiei agricole şi creşterea veniturilor realizate din comercializarea producţiei".

Vezi și: Angajați ai Ministerului Agriculturii, CONDAMNAȚI la închisoare pentru FRAUDĂ cu fonduri europene

"Concret, inculpatul a depus trei cereri de plată în condiţiile în care cunoştea faptul că, la data de 23 octombrie 2009, radiase personal PFA Vulpe M. Romeo, prin urmare, nu mai îndeplinea condiţia de acordare a plăţilor în proiect. Prin aceste demersuri au fost obţinute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 25.877 lei, sumă cu care Agenţia pentru Finanţarea Investiţilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză", se precizează în comunicatul DNA.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui autoturism care aparţine primarului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel