Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Prietenii falși” ai dietelor: crezi că te ajută să slăbești, dar, unele alimente te îngrașă
WhatsApp
Cu toții știm că există unele alimente care sunt interzise celor care sunt la dietă: prăjelile, dulciurile, înghețata și diverse fructe care îngrașă.
Prietenii falși ai dietelor, crezi că te ajută să slăbești, dar, unele alimente te îngrașă. Sursa - Pexels

Pe de altă parte, știm și ce alimente sunt sănătoase și care ar trebui consumate în mod regulat. Dar suntem cu adevărat siguri că toate sunt cu adevărat atât de sănătoase?

Există unele alimente care te îngrașă și pe care probabil nici nu le-ai bănui. Vorbim despre așa-numiții „prieteni falși” ai dietei, adică acele alimente care, datorită anumitor factori, au efectul opus.

Din acest motiv este important să recunoaștem ce alimente ne fac să ne îngrășăm dacă vrem să slăbim și să înțelegem ce alimente să evităm.

Să învățăm, deci, să distingem alimentele sănătoase și cele mai puțin sănătoase

 

Sucurile de fructe conțin o mulțime de zaharuri și adesea un procent scăzut de fructe. Dacă chiar nu le poți evita, alege produse care nu conțin îndulcitori și care nu sunt obținute din concentrat. Sau poți încerca să le faci acasă, fără a adăuga zahăr: mai ieftine, mai gustoase și mai sănătoase!

Cereale și batoane. Combinația de iaurt și cereale poate părea foarte sănătoasa și ușoară la micul dejun, dar în realitate cerealele îngrașă, fiind bogate în zaharuri, grăsimi hidrogenate, grăsimi vegetale de proastă calitate și conservanți.

Pentru o alternativă sănătoasă, de casă, amestecă 100 grame de ovăz, o mână de orez umflat, câteva fructe uscate tăiate bucăți, 3 linguri de miere și 2 linguri de ulei de semințe de floarea soarelui. Întinde amestecul pe o tavă de copt și coace la 180° timp de jumătate de oră.

Soia adesea nu este organică, conține OMG-uri și estrogeni, responsabili de dezechilibrele hormonale care te îngrașă. De asemenea, cel mai bine este să eviți iaurtul de soia, deoarece este bogat în zaharuri adăugate.

Smoothie. Să bei un smoothie echivalează cu a mânca patru sau cinci porții de fructe cu zaharurile lor, care cresc încărcătura glicemică.

Gumă și bomboane fără zahăr. Ca și în cazul sucurilor de fructe, bomboanele fără zahăr sunt un concentrat de îndulcitori artificiali, care sunt toxici pe termen lung.

Fructe confiate și deshidratate. Spre deosebire de fructele uscate, un aliment excelent și super energizant, fructele deshidratate, ca și fructele confiate, sunt cu adevărat dăunătoare pentru siluetă. De altfel, procesul de uscare la care este supus poate mari cantitatea de zaharuri de până la trei ori, în timp ce fructele confiate au o cantitate foarte mare de zaharuri și uleiuri. Prin urmare, este mai bine să alegi fructele proaspete și uscate.

Alimente ușoare și fără grăsimi. Pentru a compensa cantitatea mai mică de grăsime și pentru a da aromă, industriile alimentare adaugă zaharuri, sare și aditivi acestor alimente. Potrivit unui studiu realizat în Regatul Unit, 10% dintre alimentele dietetice conțin aceleași calorii sau mai multe decât alimentele obișnuite, iar 40% au mai mult zahăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel