Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prețurile locuințelor în Cehia vor crește cu 9% pe an în următorul deceniu
WhatsApp
Piața imobiliară din Cehia este pregătită pentru un nou boom imobiliar, prețurile urmând să crească cu 9% pe ani în următorii 10 ani, potrivit unui studiu al institutului economic Ifo din Germania și al Institutului Elvețian pentru Politică Economică.
Prețurile locuințelor în Cehia vor crește cu 9% pe an în următorul deceniu. Sursa foto: freepik.com

„Creșterea prețurilor la locuințe este determinată mai degrabă de cerere decât de ofertă”, a spus analistul Ifo Timo Wohner.

Potrivit a 1.405 experți din 133 de țări, nivelul de viață, veniturile mai mai și creșterea populației va duce, în multe regiuni ale lumii, la  o cerere mai mare pentru  spațiul de locuit. 

Prețurile în creștere ale materialelor de construcție și lipsa de terenuri pentru dezvoltare se află în spatele creșterii prețurilor imobiliare”, a spus Wohner.

Politica monetară a băncii centrale, inflația și politica guvernamentală contibuie la creșterea așteptată a prețurilor, scrie fakti.bg.

Potrivit economiștilor, rata de creștere a prețurilor locuințelor în Europa de Vest (+6,4%) și America de Nord (+7,7%) este puțin probabil să rămână sub media mondială.

Prețuiri mai mari sunt așteptate în Europa de Sud și de Est (+18,4 și +14,9%). Potrivit economiștilor, prețurile locuințelor ar putea crește și mai mult, mai ales în Asia de Sud și Vest (+25,1 și +22,4%) și America Centrală (+24,4%). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel