Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prețul asigurării auto, în creștere în Italia. Asociațiile de proprietari se revoltă: Sunt majorări nejustificate!
WhatsApp
Prețul asigurărilor auto a crescut cu 7,8% în noiembrie 2023 în Italia. Este o creștere aproape constantă care s-a înregistrat tot anul trecut. Prețul mediu este de 391 de euro, dar există diferențe provinciale puternice: în Enna plătești 275 de euro, în Napoli 559 de euro.
Prețul asigurării auto, în creștere în Italia. Asociațiile de proprietari se revoltă -  Sunt majorări nejustificate! Sursa - Pexels

Prețul asigurărilor de răspundere civilă auto a crescut din nou în Italia: în noiembrie 2023 s-a înregistrat o creștere de 7,8% față de anul 2022. În general, creșterea primelor de asigurare a fost aproape constantă de la începutul anului 2023. Prețul mediu al poliței de asigurare pentru daune rutiere a crescut cu aproximativ 31 de euro, ajungând la media națională de 391 de euro. Deși, trebuie spus, acestea sunt totuși tarife mai mici decât cele din perioada pre-Covid, în condițiile în care în noiembrie 2019 prețul era de 403 euro.

A crescut și așa-numita diferență de primă, care reprezintă suma de bani pe care asiguratul este obligat să o plătească: diferența dintre Napoli și Aosta a crescut la 248 de euro, cu 3,1% mai mult decât anul precedent. Datele au fost făcute publice de Institutul de Supraveghere a Asigurărilor.

 

Uniunea Națională a Consumatorilor vorbește despre o creștere astronomică, anormală și nejustificată

 

Există diferențe la asigurarea de răspundere civilă auto și între diferitele provincii italiene. Provincia în care prima este cea mai mică este Enna - cu 275 de euro. Urmează Oristano -  cu 292 de euro, Potenza - cu 297 de euro și Pordenone - cu 310 de euro, scrie fanpage.it.

La polul opus, se află Napoli, unde prima medie de asigurare este de 560 de euro. În Prato este 559 euro, în Caserta -   501 euro, în Pistoia - 487 de euro, Florența - 474 de euro, Massa-Carrara - 472 de euro și Lucca cu 453 de euro.

Asociațiile de consumatori protestează. „Sunt creșteri complet nejustificate care nu răspund nici la o creștere a costurilor pentru companiile de asigurări, nici la o creștere a ratei accidentelor”, susțin acestea. 

În schimb, ar fi „prea multe anomalii în sectorul asigurărilor, unde companiile dictează legea impunând clienților lor clauze care cresc prețurile”.

Codacons a vorbit despre o „lovitură de un miliard de euro doar pentru șoferi, calculând că în Italia circulă 43 de milioane de vehicule asigurate, dintre care 32,5 sunt mașini”. Uniunea Națională a Consumatorilor a numit creșterea „astronomică, anormală și nejustificată”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel