Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Președintele Iohannis, testat pentru COVID-19, după o întâlnire cu omologul său leton, în Suedia
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a fost testat pentru COVID-19, iar rezultatul a fost negativ, potrivit Președinției. Șeful statului a amânat o vizită oficială în Letonia, după ce omologul său leton, Egils Levits, a fost confirmat pozitiv. Cei doi șefi de stat au participat la un eveniment în Suedia.

Vizita oficială a preşedintelui Klaus Iohannis în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc vineri şi sâmbătă, a fost amânată, după ce omologul său leton, Egils Levits, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, potrivit Administrației Prezidențiale.

Șeful statului a avut contact cu Egils Levits, la Malmo, în Suedia, motiv pentru care a făcut un test pentru COVID.

Potrivit Președinției, Klasu Iohannis a fost testat, iar rezultatul a fost negativ.

Președintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la Forumul dedicat Comemorării Holocaustului și Combaterii Antisemitismului, la Malmö, Regatul Suediei, potrivit Mediafax.

Iohannis și președintele Letoniei, întâlnire în Suedia

 

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa miercuri, 13 octombrie 2021, la invitația Prim-ministrului Regatului Suediei, Stefan Löfven, la Forumul Internațional dedicat Comemorării Holocaustului și Combaterii Antisemitismului, organizat la Malmö, în Regatul Suediei.

Participarea Președintelui Klaus Iohannis la Forumul Internațional de la Malmö se înscrie în seria demersurilor întreprinse de statul român în ceea ce privește consolidarea educației despre Holocaust, prezervarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei, precum și pentru promovarea valorilor europene, a toleranței și a respectului față de drepturile și libertățile fundamentale.

Cu prilejul participării la Forumul de la Malmö, Președintele Klaus Iohannis va evidenția eforturile constante ale României în ceea ce privește asumarea trecutului și combaterea negării și distorsionării Holocaustului, țara noastră devenind un model regional de bune practici în acest sens. Participarea României la Forum la cel mai înalt nivel conferă țării noastre o vizibilitate sporită și va contribui la consolidarea profilului României de promotor activ la nivel internațional al politicilor în acest domeniu.

Totodată, Președintele României va transmite angajamentul ferm asumat de țara noastră prin Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021 - 2023, care a fost adoptată în luna mai 2021, precum și în baza Planului de Acțiune asociat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel